Obilježavajući Dan Općine Konjic načelnik Ćatić uručio nagradu Elektrotehničkoj školi Konjic za uspjeh na robotičkom takmičenju

Obilježavajući Dan Općine Konjic načelnik Ćatić uručio nagradu Elektrotehničkoj školi Konjic za uspjeh na robotičkom takmičenju

U povodu Dana Općine Konjic načelnik Osman Ćatić  danas je posjetio Srednju školu Konjic i tom prilikom uručio nagradu Elektrotehničkoj školi smjer informacione tehnologije u vidu robotičke opreme, koja je potrebna za odvijanje praktične nastave, vježbe i učešče na robotičkim takmičenjima.

Početkom tekuće godine ekipa ove škole osvojila je nagradu za najkorisniji projekat na robotičkom takmičenju pod nazivom “ Budućnost se dešava  sada” koje je održano u  sklopu Prve međunarodne robotička konferencija u Bosni i Hercegovini, a u organizaciji CERIT-a.

Prilikom prijema koji je bio organizovan za učenike tim povodom, načelnik Ćatić je najavio punu  podršku Srednjoj školi Konjic u opremanju kabineta, kako bi učenici mogli da se, na adekvatan način pripremaju za naredna robotička takmičenja, uče i ostvaruju uspjehe, što je danas i realizovano.

-Čestitam učenicima i profesorima i zahvaljujem se na trudu i zalaganju  koje ulažete u svoje znanje i vještine i to na pravilan način prezentujete  na zadovoljstvo škole i grada - kazao je načelnik Osman Ćatić ovom prilikom, naglašavajući kako će i u budućnosti sve njihove aktivnosti biti prepoznate i na pravi način nagrađene.

- Hvala  načelniku i Općini Konjic na nagradi, koja je veoma značajna za nas, jer smo  ovim robotičkim setovima upotpunili nastavna sredstva  za odvijanje praktične nastave za učenike Elektrotehničke škole - kazala je  direktorica Srednje škole Konjic Enisa Karkelja. U ime učenika na  posjeti i nagradi zahvalili su se Adi Krnjić i Medina Čolak, a u ime profesora Hikmet Trnka, koji je naglasio kako u Konjicu  Elektrotehnička škola egzistira 40 godina, čiji učenici decenijama ostvaruju i pokazuju izuzetne rezultate.   

 

 

 

 

nazad na vrh

Partneri

Kategorije članaka

Linkovi