Podrška natalitetu – dodatna novčana pomoć za buduće mame

Podrška natalitetu – dodatna novčana pomoć za buduće mame

 

Podrška natalitetu – dodatna novčana pomoć za buduće mame
 
Pravilnikom Općine Konjic koji je danas potpisao načelnik Osman Ćatić o dodjeli novčane pomoći za novorođeno dijete na području općine Konjic uskoro počinje novi način ostvarivanja prava porodica sa djecom. Riječ je o aktivnostima koje Općine Konjic provodi kao podršku natalitetu.
- Sretan sam što počinje jedno novo vrijeme za porodice sa djecom u Konjicu. Želja nam je da na ovaj način podržimo mlade ljude koji žele zasnovati ili proširiti porodicu i živjeti u Konjicu. Nadam se da ćemo u budućnosti svi biti ponosni na ovakve, ali i druge mjere podrške mladima, za dobrobit našeg grada i općine - kazao je ovom prilikom načelnik Osman Ćatić.
Ovim Pravilnikom je definisano da pravo na novčanu pomoć za prvo i drugo novorođeno dijete u iznosu od 100 KM u trajanju od 6 mjeseci, može ostvariti jedan od roditelja koji nije u radnom odnosu, i isti je prijavljen na evidenciji Službe za zapošljavanje – Biro rada Konjic.
Majke bez obzira na radno-pravni status moći će ostvariti pravo na novčanu pomoć za treće novorođeno dijete u iznosu od 100 KM, u trajanju 12 mjeseci.
Također, majke bez obzira na radno-pravni status moći će ostvariti pravo na novčanu pomoć za četvrto i svako naredno novorođeno dijete u iznosu od 200 KM za period od 24 mjeseca.

 

 

nazad na vrh

Partneri

Kategorije članaka

Linkovi