Savez udruženja vojnih penzionera F BiH održao Skupštinu u Konjicu

Savez udruženja vojnih penzionera F BiH održao Skupštinu u Konjicu

U srijedu 23.06.02021.g. je Savez udruženja vojnih penzionera F BiH u sali Općinskog vijeća Konjic održao redovnu godišnju Skupštinu na kojoj su uz usvojen  Izvještaj o radu i Plan rada za tekuću godinu razmatrani modeli rješavanja trenutnog statusa vojnih penzioneri u F BiH, s obzirom da prilikom povećanja i usaglašavanja penzija na godišnjem nivo u F BiH  ova populacija nije obuhvaćena.

-Usaglašavanje vojnih penzija sa svim drugim penzijama, naš je prioritet, jer  u posljednje tri godine populacija vojnih penzionera je u značajnoj mjeri oštećena i mi ćemo se u skladu sa pozitivnim zakonskim propisima boriti za naša prava – kazao je ovom prilikom Hilmija Suljić, predsjednik Saveza udruženja vojnih penzioner F BiH koji se tokom Skupštine u ime Saveza zahvalio načelniku Osmanu Ćatiću na angažmanu i podršci koje je u proteklih pet godina pružao ovoj populaciji, kao i na gostoprimstvu u Konjicu.

Načelnik Ćatić zaželio je Savezu uspješan rad i izrazio spremnost da u domenu raspoloživih mogućnosti Općina Konjic bude i dalje podrška vojnim penzionerima i njihovim nastojanjima da se ostvare svoja prava. 

Predstavnici Saveza danas su  na centralnom spomen obilježju u Konjicu položili cvijeće i odali počast svima koji su dali svoje živote u odbrani BiH tokom agresije.

nazad na vrh

Partneri

Kategorije članaka

Linkovi