Pod sloganom “# madeinkonjic“ u četvrtak 09.09.2021.g. u Buturović Polju održana manifestacija “Dani poljoprivrede općine Konjic”

Pod sloganom “# madeinkonjic“ u četvrtak 09.09.2021.g.  u Buturović Polju održana manifestacija “Dani poljoprivrede općine Konjic”

Otvarajući 15. Dane poljoprivrede općine Konjic, načelnik Općine Konjic Osman Ćatić je poljoprivrednicima čestitao na postignutim rezultatima i poželio im mnogo sreće i uspjeha u poljoprivrednoj proizvodnji.

-Naši ciljevi da osnažimo ovčarstvo i stočarstvo, poljoprivredu i privredu u lokalnoj zajednici kroz poticajne mjere se ostvaruju. Svjedoci smo da na naše trpeze dolazi zdrava hrana koju proizvode vrijedni Konjičani i da trasiraju put za plasiranje proizvoda i na ino tržište. Moram posebno naglasiti da poljoprivreda ima značajnu ulogu u razvoju općine Konjic, a mi se trudimo da je jačamo, osiguramo i zaštitimo kroz poticajne mjere koje provodimo, na što smo posebno ponosni. Garant da poljoprivreda na području općine Konjic ima perspektivu, su mladi ljudi koji su treća ili četvrta generacija u svojoj porodici, koji su izabrali poljoprivredu kao svoj životni put. Njima posebno čestitamo i poručujemo da smo uz njih, njihove planove i projekte  - kazao je načelnik Ćatić.

- Ovaj grad i općina  imaju prepoznatljive proizvode po kvaliteti i u nastojanjima da ih predstavimo i zaštitimo od ove godine krećemo sa markicama #madeinkonjic, što je i slogan ovogodišnje manifestacije, tako da će u budućnosti svi koji žele kupiti konjičke proizvode moći ih prepoznati na  tržištu na ovaj način – naglasio je  načelnik Općine Konjic Osman Ćatić.

Predsjednik Saveza poljoprivrednih udruženja Konjic Nusret Avdibegović naglasio je kako je poljoprivrednike u ovoj sezoni pratila velika suša, ali da su svojim zalaganjem i poticajnom politikom koju provodi Općine Konjic uspjeli da proizvedu kvalitetne proizvode koje su pokazali ovom prilikom.

nazad na vrh

Partneri

Kategorije članaka

Linkovi