Prijem i druženje za vatrogasce, koji su pomagali Općini Konjic u gašenju požara na planini Zvekuša

Prijem i druženje za vatrogasce, koji su pomagali Općini Konjic u gašenju požara na planini Zvekuša

U znak zahvalnosti za pomoć koju su pružili Općini Konjic tokom gašenja požara na području Zvekuše, danas je načelnik Općine Konjic Osman Ćatić sa saradnicima upriličio prijem za predstavnike Federalne uprave civilne zaštite, Kantonalne uprave civilne zaštite Kantona Sarajevo, PVJ Općine Vogošća i dobrovoljnog vatrogasnog društva Novo Sarajevo, kojima je uručio zahvalnice. Za vatrogasce su  organizovani druženje i rafting, uz upoznavanje prirodnih i kulturnih vrijednosti općine Konjic.

-Ovo je prilika da se zahvalimo kolegama koji su nam pružili nesebičnu pomoć prilikom gašenja požara u rejonu planine Zvekuša, koji je bio izuzetno zahtjevan. Uz naše snage, Profesionalnu vatrogasnu jedinicu Konjic i Vatrogasnu jedinicu preduzeća Šumarstvo “Prenj”Konjic, 35 kolega iz Kantona Sarajevo nam je omogućilo, da na adekvatan način pristupimo gašenju velikog šumskog požara na Zvekuši – kazao je Husein Hodžić, pomoćnik u Službi za civilnu zaštitu i vatrogastvo, govoreći u ime načelnika Općine Konjic.

Enes Memić, rukovodilac u Federalnoj upravi civilne zaštite zahvalio se na prijemu i prilici za druženje, naglašavajući kako su vatrogasci sa svih nivoa uvijek spremni pomoći kolegama, kada se za to ukaže potreba, što je nedavno bio slučaj u Konjicu.

-Imamo samo riječi pohvale za logostičku podršku prilikom gašenja požara za naše vatrogasce, kao i za današnje aktivnosti općinskog načelnika i Općine Konjic, kada su naši vatrogasci došli, ne da rade, već da uživaju i opuste se u turističkim atrakcijama općine Konjic - naglasio je tokom prijema Dženan Brkanić, direktor Kantonalne uprave CZ Kantona Sarajevo, kojem su se pridružile i kolege  Nermin Hajro i Ernis Zuko iz Službe za vatrogastvo Općine Vogošća i Vatrogasnog društva Vogošća.

 

 

 

nazad na vrh

Partneri

Kategorije članaka

Linkovi