Gradonačelnik Ćatić u povodu Dana grada Konjica upriličio svečani prijem za učenike generacije i nagrađene učenike na kantonalnim, federalnim i internacionalnim takmičenjima i njihove mentore

Gradonačelnik Ćatić u povodu Dana grada Konjica upriličio svečani prijem za učenike generacije i nagrađene učenike na kantonalnim, federalnim i internacionalnim takmičenjima i njihove mentore

 

Danas je u povodu Dana grada Konjica gradonačelnik Osman Ćatić sa saradnicima upriličio svečani prijem za učenike generacije osnovnih škola i Srednje škole Konjic, nagrađene učenike na kantonalnim, federalnim i internacionalnim  takmičenjima i njihove mentore, kao i najuspješnije učenike osnovnih i srednjih škola na literarnom konkursu raspisanom u povodu Dana grada Konjica pod nazivom  “Svome gradu za rođendan, perom ispisujem ljubav”.

- Posebna mi čast i zadovoljstvo biti u društvu mladih obrazovanih ljudi, koji svojim uspjesima pokazuju da ovaj grad ima vrijedne i marljive učenike, koji svojim znanjem staju rame uz rame uz mlade koji nižu uspjehe iz većih gradova i sredina, pronoseći tako ime Konjica daleko u svijet. Iza svakog uspjeha su sati i sati truda, zalaganja, odricanja, zato vam čestitam na vašoj upornosti i požrtvovanosti, koja je rezultirala vašim uspjesima. Želim da vam vodilje u životu budu vaše ideje, vaša spremnost da se svojim vrijednostima nametnete tamo gdje smatrate da je vaše mjesto. Grad Konjic je tu da vas maksimalno podrži na vašem putu uspjeha kroz stipendiranje, nagrađivanje, omogućavanje vašeg usavršavanja. Iskoristite svoju mladost i trudite se od sebe dati ono najbolje. Želim vam mnogo sreće u vašim budućim obrazovnim koracima - kazao je gradonačelnik Ćatić obraćajuči se učenicima ovom prilikom.  

Učenicima generacije u školskoj 2021/2022.g, najuspješnijim na kantonalnim, federalnim i internacionalnim takmičenjima, te najuspješnijim na raspisanom literarnom konkursu ovom prilikom uručene su novčane nagrade i knjige. Grad Konjic ovom prilikom zahvalio se i mentorima na nesebičnom radu sa učenicima i podršci u postizanju njihovih uspjeha.

U ime učenika generacije i svih nagrađenih učenika Gradu Konjicu i gradonačelniku Ćatiću  za gostoprimstvo i pažnju zahvalila se učenica generacije Srednje škole Konjic Belma Pirija. – Lijep je osjećaj znati da se naš trud uvažava i cijeni, zadovoljstvo mi je nositi tutulu učenice generacije – kazala je Belma Pirija, zahvaljujući se ovom prilikom i profesorima na trudu tokom njihovog školovanja.

Tokom prijema naglašeno je da će od naredne školske godine Grad Konjic osim za učenike generacije Srednje škole Konjic, obezbjediti  stipendije i za učenike generacije osnovnih škola.

Svečanosti koja je održana u Kino sali Narodnog univerziteta uz učenike su prisustvovali mentori i direktori obrazovnih ustanova, a svojim nastupom svečanost su uljepšali učenici Osnovne muzičke škole s pravom javnosti “Rezonanca”.

nazad na vrh

Partneri

Kategorije članaka

Linkovi