Prijem za šampione Prve lige Federacije BiH, članove Fudbalskog kluba Igman

Prijem za šampione Prve lige Federacije BiH, članove Fudbalskog kluba Igman

Danas je gradonačelnik Konjica Osman Ćatić upriličio prijem za članove Fudbalskog kluba Igman, koji je šampion Prve lige Federacije BiH i koji je osigurao plasman u Premijer Ligu BiH, čestitajući ovom prilikom stručnom štabu, igračima, rukovodstvu kao i navijačima, na postizanju historijskog uspjeha za Grad Konjic.

- Želim na ovaj način ukazati čast i poštovanje ovim momcima koji su zajedno sa upravom Kluba sve Konjičane učinili ponosnim. Ova godina biće upisana zlatnim slovima u historiju Grada Konjica, kada je u pitanju sport i trudit ćemo se da pratimo njihove uspjehe i stvaramo što bolje uslove na nastupe i utakmice. U toku je rekonstrukcija stadiona, što je planirano ovogodišnjim budžetom, a nastojat ćemo i kroz razne programe i projekte sve prateće objekte i sadržaje oko stadiona dići na jedan viši nivo, kako bi zadovoljili sve potrebne kriterije za odigravanje utakmica Premijer lige BiH u našem Konjicu. Sretno u Premijer ligi BiH” poručio je gradonačelnik Ćatić, obraćajući se igračima.

U ime Uprave Fudbalskog kluba Igman na podršci i prijemu zahvalio se član Skupštine Kluba Armin Sarajlić, koji je naglasio kako je Grad Konjic kontinuirano uz Fudbalski klub Igman i da upravo taj način djelovanja, timski i u koordinaciji daje prave rezultate koji omogućavaju napredak. 

- Drago na mi je da smo ovdje, da smo svojim rezultatima pokazali da smo najbolji ambasadori našeg grada, kako u BiH tako i šire. U toku su intenzivne pripreme za nastup u Premijer ligi BiH i nadam se da će svi uslovi za odigravanje utakmica u Konjicu uskoro biti stvoreni zajedničkim snagama svih nas ovdje, jer nam je cilj što prije zaigrati pred svojom publikom i da uz njihovu podršku slavimo pobjede u utakmicama Premijer lige BiH - kazao je šef stručnog štaba FK Igman Adnan Elezović.

- Današnji prijem za nas i druženje je jedna lijepa gesta Grada i gradonačelnika. To nam  mnogo znači i daje podsticaj da radimo, igramo još bolje i jače. Zadovoljan sam zato što smo ostvarili dobar rezultat u sezoni iza nas, jer imamo dobru atmosferu u ekipi i već duži period smo na okupu kao jedno. Dodatna pojačanja se već pomalo uklapaju i mislim da će nam biti mnogo od pomoći u Premijer ligi BiH, kako bi u sezoni koja je pred nama, predstavili u što boljem svjetlu Klub, ali i Grad Konjic - kazao je Senad Kašić kapiten ekipe FK Igman Konjic.

 

nazad na vrh

Partneri

Kategorije članaka

Linkovi