Danas potpisan ugovor za realizaciju podsticaja za animalnu proizvodnju

Danas potpisan ugovor za realizaciju podsticaja za animalnu proizvodnju

Danas su gradonačelnik Konjica Osman Ćatić i predsjednik Saveza poljoprivrednih udruženja Konjic Nusret Avdibegović potpisali ugovor za realizaciju podsticaja za animalnu proizvodnju.

-S obzirom da je okončana procedura za provođenje Javnog poziva za podsticaj u poljoprivrednoj proizvodnji za 2022.g. pristupilo se realizaciji ovih aktivnosti, koje će omogućiti stočarima sa područja Konjica da na kvalitetniji način provedu svoje redovne aktivnosti na zaštiti stočnog fonda za što su izdvojena sredstva u iznosu od 36.000 KM – kazao je ovom prilikom gradonačelnik Ćatić, naglašavajući kako je od izuzetnog značaja za Konjic da se redovnom dijagnostikom i preventivnim aktivnostima unaprijeđuje oblast stočarstva.

Predsjednik Saveza poljoprivrednih udruženja Konjic Nusret Avdibegović zahvalio se na podsticajnim sredstvima koje Grad Konjic izdvaja kroz sufinansiranje putem javnog poziva za dijagnostiku goveda,za preventivu u ovčarstvu i kozarstvu, te preventivu u pčelarstvu.

-Sve su ovo značajne grane privrjeđivanja za brojne Konjičane koji su se odlučili baviti stočarstvom i svaki vid podrške je od velike pomoći. Grad Konjic nas prati značajnim sredstvima i to u onim aktivnostima koje su nama od posebnog značaja, zbog čega smo u prilici ići dalje sa zdravim i ojačanim gazdinstvima u njihovo konstantno proširivanje.

Grad Konjic nastavljajući programe podrške poljoprivrednicima ovih dana je putem BBI banke obavio javni poziv za subvencioniranje profitne marže za poljoprivrednu djelatnost u iznosu 2 miliona KM.

Link javnog poziva:

https://www.bbi.ba/bs/novosti/finansiranje-poljoprivrede-po-stopi-od-nula-posto

nazad na vrh

Partneri

Kategorije članaka

Linkovi