Konjic danas bio mjesto okupljanja atletičara iz regije, održana utrka “GRAWE KONJIČKI CENER 2022”

Konjic danas bio mjesto okupljanja atletičara iz regije, održana utrka “GRAWE KONJIČKI CENER 2022”

Atletski klub “Pace” danas je u Konjicu  uz pokroviteljstvo Grada Konjica organizovao “GRAWE KONJIČKI CENER 2022” utrku na 10 km i štafetu za muškarce i žene na 10 km, u kojima je učestvovalo 300 takmičara iz BiH i regije i Humanitarnu dječiju utrka pod nazivom „Sara i mala raja“ u kojoj je učestvovalo 170 dječaka i djevojčica u 5 starosnih kategorija.

Glavnu utku otvorio je gradonačelnik Konjica Osman Ćatić koji je takmičarima, Konjičanima i gostima Konjica zaželio sreću i dobrodošlicu riječima:

“Lijepo je vidjeti grad ispunjen mladošću, sportistima, turistima, koji su došli da vas podrže.

Grad Konjic otvoren je za sve pozitivne i lijepe priče kakva je ova velika utrka, zato zahvaljujem organizatoru, Atletskom klubu Pace Konjic, što osim okupljanja mladih ljudi koji žele da se bave atletikom u našem gradu, organizuje i takmičenja koja u Konjic dovedu sportiste iz cijele Bosne i Hercegovine  i regije. Posebno mi je drago što su u sve ove aktivnosti uključeni i najmlađi, koji imaju priliku takmičiti se, kao i veliki broj mladih Konjičana, koji kao volonteri pomažu organizaciju i na taj način pokazuju da se ovdje živi i djeluje kao jedna velika porodica. Uživajte u sportu i susretima.”

- Preponosan sam na sve koji su učestvovali u današnjoj utrci i ovom prilikom zahvaljujem se svima koji su pomogli na bilo koji način pripremu i realizaciju ove zahtjevne, ali za naš grad značajne manifestacije, koja upotpunjuje ljetne sadržaje u Konjicu - kazao je direktor  KONJIČKOG CENERA Mahir Mujić,

Najuspješniji u utrci na 10 km u muškoj konkurenciji  je Mlađan Samardžić (BIH), a u ženskoj konkurenciji najuspješnija je Tea Faber (Hrvatska). U štafeti  na 10 km  M/Ž najuspješniji su bili Nemanja Đurić i Branislava Stepanov iz Srbije.

U okviru takmičenja “GRAWE KONJIČKI CENER 2022” održana je i Humanitarna dječija utrka ”Sara i mala raja”. Najuspješnijim mladim Konjičanima u ovoj utrci dodjeljene su diplome i pehari, a svim učesnicima dodjeljene su medalje. Sav prihod od prodatih dječijih paketa putem Udruženja Andalus  usmjeren je u humanitarne svrhe.

nazad na vrh

Partneri

Kategorije članaka

Linkovi