Predstavnici italijanske kompanije CO.VE. Engineering Srl, u septembru otvaraju sestrinsku firmu u Konjicu – danas potpisan ugovor o realizaciji projekta koji će omogućiti zapošljavanje 20 radnika

Predstavnici italijanske kompanije CO.VE. Engineering Srl, u septembru otvaraju sestrinsku firmu u Konjicu – danas potpisan ugovor o realizaciji projekta koji će omogućiti zapošljavanje 20 radnika

Danas su gradonačelnik Konjica Osman Ćatić, direktor italijanske kompanije CO.VE. Engineering Srl. Emanuele Verzegnassi i projekt menadžer firme Eurosjaj Konjic Admir Pekić potpisali ugovor o pokretanju sestrinske firme CO.VE. Engineering Srl u Konjicu, koja bi trebalo da počne sa radom u septembru tekuće godine.

- Grad Konjic nastoji biti na usluzi privredi i privrednicima i stvoriti povoljan poslovni ambijent za potencijane investitore. Te mjere daju rezultate, što su na naše zadovoljstvo prepoznali predstavnici firme iz Italije, koji su se odlučili investirati u Konjic, nakon što smo im tokom njihovog nedavnog boravka prezentirali sve ono što Konjic ima i pruža kada je riječ o poslovanju. Također smo ih uvezali sa drugim općinama u Bosni i Hercegovini, sa našom susjednom Općinom Jablanica i nadamo se da će u skorije vrijeme proširiti svoje proizvodne kapacitete i na području Jablanice, ali i drugih bh. sredina - kazao je gradonačelnik Ćatić, koji je predstavnicima firme CO.VE. Engineering Srl poželio uspješan rad u Konjicu i Bosni i Hercegovini.

- Nakon što smo naišli na ljubaznost i susretljivost gradonačelnika i uvidjeli organizaciju ljudi koji rade na sličnim projektima, odlučili smo da danas potpišemo ugovor i krenemo u realizaciju projekta, kojim počinjemo investiranje naše firme u Konjicu. Naša sestrinska firma bi trebalo da počne sa radom u septembru, a neposredno prije toga vršit ćemo prijem radnika koji su nam potrebni. Za početak će to biti 20 radnika. Kao što smo to rekli prošli put, ovo će biti početak jedne velike, lijepe priče, koja će, nadamo se, imati dug tok. Krajem avgusta imamo namjeru ovu priču proširiti sa potencijalnim investitorima iz Njemačke, Austrije i Italije, koji će posjetiti Konjic i Jablanicu i vidjeti sve ono što je nedavno nama prezentirano. Nadam se da će biti zadovoljni, kao što smo to mi i da ćemo privući i druge investitore da ulažu u Bosnu i Hercegovinu i da se ova priča nastavi dalje – kazao je Emanuele Verzegnassi, direktor kompanije CO.VE. Engineering Srl.

Admir Pekić, projekt menadžer firme Eurosjaj, koja će biti podrška kompaniji CO.VE. Engineering Srl. informišući da su radovi na pripremi za otvaranje pomenute firme u Konjicu u toku, naglasio je kako je potpisan ugovor o saradnji, pripremljen prostor, a da u svemu najviše raduje činjenica da će uskoro biti zaposleni novi mladi ljudi, kao i da je u planu da se povoljno poslovno okruženje predstavi na pravi način novim potencijalnim stranim  investitorima, što bi znatno doprinijelo razvoju Konjica i konjičke privrede.

nazad na vrh

Partneri

Kategorije članaka

Linkovi