Hafiz Ahmed Alili održao prvi samostalni koncert na Danima dijaspore “Konjic u srcu BiH”, koji su održavaju u sklopu Konjičkog kulturnog ljeta. Svojom autorskom kasidom i nastupom ugrijao srca posjetilaca

Hafiz Ahmed Alili održao prvi samostalni koncert na Danima dijaspore “Konjic u srcu BiH”, koji su održavaju u sklopu Konjičkog kulturnog ljeta. Svojom autorskom kasidom i nastupom ugrijao srca posjetilaca

Konjičani i svi gosti Konjica sinoć su imali priliku provesti ugodne trenutke  uz ilahije i kaside, koje je na svom prvom samostalnom koncertu izveo hafiz Ahmed Alili sa gostima i mladim Konjičanima koji njeguju duhovnu muziku islama.

Riječ je o sadržaju koji je priredila Bošnjačka zajednica kulture Preporod Konjic pod pokroviteljstvom Grada Konjica, u okviru Konjičkog kulturnog ljeta,  Dana dijaspore “ Konjic u srcu BiH” u saradnji sa Narodnim univerzitetom i Medžlisom Islamske zajednice Konjic, koji ovih dana održavaju manifestaciju “Dani tradicionalnih mevluda”.

- Grad posljednjih dana kroz različite sadržaje Konjičkog kulturnog ljeta živi i diše punim plućima, dočekujući goste sa svih strana svijeta. Sretni smo što je

Konjic ovog ljeta mjesto druženja, susreta i pozitivnih emocija, kakve su vladale i na ovom koncertu. Energijom ovih mladih ljudi koji uče ilahije i kaside želimo skrenuti pažnju na značaj očuvanja duhovne muzike i nadamo se da smo u tome uspjeli – kazao je gradonačelnik Osman Ćatić, zahvaljujući se hafizu Aliliju, koji je uljepšao Konjičko kulturno ljeto gostovanjem i nastupom.

Hafiz Ahmed Alili kazao je kako su Bosna i Hercegovina i Konjic u srcu porodice Alili, naglašavajući kako je na svom prvom samostalnom koncertu osjetio svu toplinu i gostoprimstvo Grada Konjica i Konjičana, te je sa gostima Zejdom Svrakom, Ahmedom Šadinlijom, mladim izvođačima ilahija Farah Murić i grupom učenika Osnovne škole Seonica, razgalio dušu i ugrijao srca publike, koja je ovaj kulturni događaj popratila u velikom broju.

- Hvala na gostoprimstvu i želja mi je da ponovo budem u prilici družiti se s Konjičanima i gostima ovog grada – kazao je hafiz Alili.

 

nazad na vrh

Partneri

Kategorije članaka

Linkovi