Završen Memorijalni turnir u malom nogometu ”Podorašac 2022“, pobjednik ekipa “Džepi Ugarak product”. Sport i zdrave životne navike privlače sve veći broj zainteresovanih.

Završen Memorijalni turnir u malom nogometu ”Podorašac 2022“, pobjednik ekipa “Džepi Ugarak product”. Sport i zdrave životne navike privlače sve veći broj zainteresovanih.

Sinoć je na sportskom terenu u Podorašcu završeno odigravanje Memorijalnog turnira u malom nogometu „Podorašac 2022“, koji se održava već 24 godine, a koji redovno privuče veliki broj poklonika malog nogometa. Pod pokroviteljstvom Grada Konjica i Ministarstva obrazovanja nauke, kulture i sporta HNK, ovo sportsko takmičenje organizovalo je Udruženje “Zupčanik”, koje se svake godine potrudi organizovati turnir koji je atraktivan i za prijavljene ekipe i za posjetioce.

Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK Rašid Hadžović i gradonačelnik Konjica Osman Ćatić uručili su nagrade nauspješnijim na ovom takmičenju. Prvo mjesto osvojila je ekipa "Džepi Ugarak product", drugo mjesto zauzela je ekipa "Autoškola M&B", dok je treće mjesto pripalo ekipi "Suad Alić". Nagrada za Fer Play igru uručena je ekipi "Zovik". Najbolji igrač je Nermin Jusović, najbolji strijelac Mahir Karić, a najbolji golman Ognjen Romović.

- Želja nam je da svi ljubitelji sportskih aktivnosti, a naročito mladi mogu učestvovati ili uživati u takmičenjima, čiju organizaciju podržavamo kroz izgradnju sportskih terena, ali i pripreme i samu realizaciju. Lijepo je vidjeti da sport i zdrave životne navike privlače sve veći broj zainteresovanih, čemu svjedočimo naročito tokom ljetnih mjeseci - kazao je gradonačelnik Ćatić, koji je čestitao nauspješnijim ekipama i pojedincima, kao i Udruženju “Zupčanik” za uspješnu organizaciju takmičenja. Gradonačelnik Ćatić najavio je turnir mjesnih zajednica, čije je održavanje planirano tokom zimskih mjeseci.

nazad na vrh

Partneri

Kategorije članaka

Linkovi