Završen Memorijalni malonogometni turnir “Pržice 2022”, pobjednik ekipa “Asocijacija mladih SDA Konjic”. Stvoreni uslovi za kvalitetniju organizaciju sportskih i drugih sadržaja na lokalitetu “Pržice”.

Završen Memorijalni malonogometni turnir “Pržice 2022”, pobjednik ekipa “Asocijacija mladih SDA Konjic”. Stvoreni uslovi za kvalitetniju organizaciju sportskih i drugih sadržaja na lokalitetu “Pržice”.

Sinoć je odigravanjem finalnih utakmica i dodjelom nagrada najuspješnijim ekipama i pojedincima na sportskom terenu “Pržice”završen Memorijalni malonogometni turnir "Pržice 2022", koji se u organizaciji Udruženja “ Kraljuštica”, a pod pokroviteljstvom Grada Konjica održao 6. godinu zaredom.

Riječ je o turniru organizovanom u znak sjećanja na šehide i poginule borce sa područja MZ Grabovci i MZ Lisičići.

Najuspješnijim na takmičenju koje je okupilo 17 malonogometnih ekipa, nagrade su uručili ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK Rašid Hadžović i gradonačelnik Konjica Osman Ćatić.

Prvo mjesto osvojila je ekipa “Asocijacija mladih SDA Konjic”, drugo mjesto zauzela je ekipa “Mostara”, a treće mjesto ekipa “FK KLIS”. Najbolji igrač turnira je Maid Graho, najbolji strijelac Haris Pervan, dok je najboljim golmanom turnira proglašen Amar Masleša.

Čestitajući Udruženju “Kraljuštica” na uspješnoj organizaciji turnira koji je privukao pažnju mještana, ali i gostiju gradonačelnik Konjica Osman Ćatić, izrazio je zadovoljstvo zbog interesa mladih da se okupljaju, takmiče, druže i na najbolji način provode vrijeme tokom ljeta, kada uslovi na otvorenom na sportskim terenima, u čije uređenje i opremanje Grad Konjic kontinuirano ulaže sredstva, to i omogućavaju.

- Zadovoljstvo je vidjeti da su sportski tereni i izletišta posjećeni, a da udruženja i nevladine organizacije svojim inicijativama uz pokroviteljstvo Grada doprinose da u ovakvim aktivnostima, mogu uživati ne samo Konjičani, već i svi koji posjećuju Konjic – kazao je gradonačenik Ćatić, izražavajući spremnost da se ovakva praksa nastavi i u budućnosti, s ciljem održavanja što kvalitetnijih kulturnih, sportskih i drugih manifestacija, koje život u zajednici čine ugodnijim i ljepšim.

Uzeir Memić, predsjednik Skupštine Udruženja „Kraljuštica“ zahvaljujući se svima koji su podržali održavanje turnira, naglasio je kako je turnir, koji je igran u noćnim satima, ove godine imao rekordan broj prijavljenih ekipa, te da nije izostala ni podrška publike, što im puno znači.

- Zahvaljujemo se posebno igračima na fer i korektoj igri, tako da sa ponosom možemo reći da je turnir protekao iznad svih naših očekivanja. U organizaciju su se uključili naši mlađi članovi Udruženja, tako da od naredne godine oni će biti ti koji će dalje razvijati ovo što smo mi pokrenuli prije 6 godina - sa zadovoljstvom je kazao Memić.

nazad na vrh

Partneri

Kategorije članaka

Linkovi