Grad Konjic sveobuhvatnim projektom uređenja podiže nivo kvaliteta življenja u naselju Kolonija

Grad Konjic sveobuhvatnim projektom uređenja podiže nivo kvaliteta življenja u naselju Kolonija

Grad Konjic je tokom jesenjih mjeseci krenuo u realizaciju jednog velikog i značajnog projekta za Konjic i njegove stanovnike. Riječ je o sveobuhvatnom i zahtjevom projektu uređenja naselja Kolonija koji podrazumijeva rekonstrukciju asfaltnih površina, saobraćajnice, zelenih površina, izgradnju i uređenje pješačke staze obalom rijeke Neretve, uređenje parkinga, te uspostavu jednosmjerne ulice, što će kada sve bude okončano biti naselje koje će stanovnicima pružiti kvalitetniji i sadržajniji život za sve generacije.

U toku je realizacija prve faze projekta koja podrazumijeva proširenje postojeće saobraćajnice, te izgradnju i uređenje šetališta uz rijeku Neretvu, koje će biti nastavak na šetalište koje se pruža od Starog mosta do naselja Kolonija.

Kako je planirano Grad Konjic će nakon završetka prve faze nastaviti sa aktivnostima u naselju Kolonija na uređenju pješačke staze i prostora oko nebodera, gdje se osim uređenja tog dijela planira i izgradnja mosta preko rijeke Neretve, čime bi grad dobio jedan zatvoreni prsten sa moderno uređenim šetalištima.

Posebna pažnja tokom uređenja naselja Kolonija biće posvećena uređenju parkova, tako da će ovo naselje imati parkove u svakom stambenom nizu sa novim i modernim mobilijarom, a u namjeri da se stvori jedan potpuno novi, funkcionalni, uređeniji i ljepši ambijent naselje Kolonija dobit će i novu rasvjetu, te podzemne kontejnere.

Projekat parternog uređenja gradske cjeline Kolonija Grad Konjic realizuje sa posebnom pažnjom i kako bi se sačuvala postojeća stabla i zelenilo, uz sadnju novih sadnica koje će svojim izgledom uljepšati ovaj dio Konjica.

 

U dodatku ispod pogledajte kako bi naselje Kolonija trebalo izgledati u budućnosti :

 

 

nazad na vrh

Partneri

Kategorije članaka

Linkovi