Prijem za Imrana i Umihanu Bilanović, balkanske prvake, članove Karate kluba Igman Konjic

Prijem za Imrana i Umihanu Bilanović, balkanske prvake, članove Karate kluba Igman Konjic

 

 

Danas je gradonačelnik Konjica Osman Ćatić sa saradnicima upriličio prijem za upješne mlade karatiste Karate kluba “Igman” Konjic Imrana Bilanovića i Umihanu Bilanović, balkanske prvake u karateu, te trenera Muamera Bajrovića i predsjednika Kluba Aladina Bilanovića. 

Imran Bilanović je sa BH reprezentacijim nastupio na Balkanskom prvenstvu za kadete, juniore i mlađe seniore U 21, koje je održano od 04.do 06.11.2022.godine u Baru u Crnoj Gori, gdje je u kategoriji kadeti + 70 kg osvojio prvo mjesto, dok je Umihana Bilanović nastupajući na Balkanskom prvenstvu u Beogradu od 03.do 05.juna 2022.godine u dječijoj kategoriji osvojila prvo mjesto.

- Čestitamo ovim vrijednim mladim sportistima i njihovom treneru na postignutim rezultatima i želimo im mnogo uspjeha i na narednim takmičenjima za koja se pripremaju. Grad Konjic Karate klub “Igman” i njegove uspješne sportiste podržava u skladu sa važećim Pravilnikom o nagrađivanju, te kroz podršku prilikom priprema za nastupe na takmičenjima kazala je Adisa Kevrić, šefica Odjela za privredu i društvene djelatnosti Grada Konjica.

Sportisti Imran i Umihana Bilanović sa trenerom i predsjednikom Kluba zahvalili su se Gradu Konjicu na podršci na putu do uspjeha i osvajanja zlatnih medalja koje su donijelu u Konjic. Ovom prilikom uspješni sportisti uručili su zahvalnicu gradonačelniku Ćatiću za pomoć i podršku radu Kluba u ostvarivanju vrhunskih sportskih rezultata, te su najavili skoro održavanje Festivala dječijeg karatea u Konjicu. 

nazad na vrh

Partneri

Kategorije članaka

Linkovi