ČESTITKA U POVODU DANA DRŽAVNOSTI BOSNE I HERCEGOVINE

ČESTITKA U POVODU DANA DRŽAVNOSTI BOSNE I HERCEGOVINE

U povodu 25.novembra Dana državnosti Bosne i Hercegovine gradonačelnik Konjica Osman Ćatić i predsjednik Gradskog vijeća Konjic Kenan Greda uputili su čestitku u kojoj se navodi: 

"Poštovane/i sugrađanke i sugrađani, Bosanci i Hercegovci

Dan državnosti Bosne i Hercegovine, jedine nam domovine prilika je da vam uputimo iskene čestitke sa željom da ovaj i sve naredne praznike kojima obilježavamo kontinuitet državnosti Bosne i Hercegovine dočekujemo u miru.

Na prvom zasjedanju ZAVNOBIH-a održanom 25. novembra 1943.godine u Mrkonjić Gradu donijeta je odluka o potvrđivanju granica naše domovine, u kojoj će svi njeni narodi imati ista prava. Sjećajući se tog značajnog događaja iz historije naše zemlje, kao i svih onih koji su kroz historiju nastojali biti garant njenog opstanka, njene nedjeljivosti, multietničnosti i očuvanja tradicije, mi danas s ponosom obilježavamo Dan državnosti Bosne i Hercegovine. Naša je želja da predanim radom svi zajedno gradimo prosperitetnije i sigurnije društvo, koje će omogućiti da svi građani žive i uživaju sva prava koja im pripadaju.

Njegovanje i čuvanje granica naše domovine, njenih temeljnih vrijednosti, suvereniteta i sigurnosti naša je trajna obaveza, a posebna zadaća je prenositi na generacije koje dolaze da to i oni u budućnosti čine i baštine.

Sretan vam Dan državnosti Bosne i Hercegovine!"

nazad na vrh

Partneri

Kategorije članaka

Linkovi