U fokusu aktivnosti kojima je Grad Konjic obilježio Dan državnosti Bosne i Hercegovine sadržaji kojima je mladim ljudima ukazano na historijski kontinuitet državnosti Bosne i Hercegovine i sve njene vrijednosti

U fokusu aktivnosti kojima je Grad Konjic obilježio Dan državnosti Bosne i Hercegovine sadržaji kojima je mladim ljudima ukazano na historijski kontinuitet državnosti Bosne i Hercegovine i sve njene vrijednosti

Obilaskom šehidskih mezarja i spomen obilježja i odavanjem počasti svima koji su kroz burnu historiju položili svoje živote za odbranu BiH i slobodu njenih građana, te programom organizovanim na Centralnom spomen obilježju na Trgu državnosti Alija Izetbegović danas je Grad Konjic obilježio Dan državnosti Bosne i Hercegovine. Tokom programa predstavljeni su radovi nauspješnijih učenika osnovnih i srednjih škola koji su učestvovali u literarnom konkursu raspisanom u povodu Dana državnosti. Također danas članovi GSS-a “Prenj” Konjic i građani Konjica organizovano su posjetili kraljevski grad Bobovac, gdje su zajedno sa građanima iz raznih krajeva Bosne i Hercegovine obilježili Dan državnosti.

-U fokusu aktivnosti kojima Grad Konjic obilježava ovaj značajni praznik naše domovine su različiti sadržaji kojima želimo mladim ljudima ukazati na historijski kontinuitet državnosti Bosne i Hercegovine i sve njene vrijednosti. U tu čast organizovani su časovi historije, defile naših osnovaca i srednjoškolaca kroz grad sa državnim znamjenjima, uručene su im prigodne čestitke i pokloni, organizovan bogat zajednički program svih obrazovnih ustanova, otvorena izložba likovnih radova, prispjelih na likovni konkurs. Kroz sve navedeno naši najmlađi sugrađani iskazali su patriotizam i ljubav prema domovini, na što smo posebno ponosni, jer nakon nas želimo da upravo oni budu njeni vjerni čuvari - kazao je gradonačelnik Konjica Osman Ćatić upućujući čestitku svim Bosancima i Hercegovcima.

Grad Konjic je u povodu Dana državnosti ukrašen državnim zastavama, a priređena je i svojevrsna izložbu na otvorenom. Na mostu Jurija Gagarina istaknute su sve historijske zastave Bosne i Hercegovine, kako bi se naglasio kontinuitet njene državnosti, što je posebno privuklo pažnju građana svih generacija.

 

 

 

 

 

nazad na vrh

Partneri

Kategorije članaka

Linkovi