U toku pripreme za izgradnju treće trake na magistralnom putu M-17 koja će omogućiti sigurnije skretanje za naselje Orahovica

U toku pripreme za izgradnju treće trake na magistralnom putu M-17 koja će omogućiti sigurnije skretanje za naselje Orahovica

JP Ceste Federacije BiH u narednom periodu provodit će značajne aktivnosti na području grada Konjica, čiji je cilj poboljšanje cestovne infrastrukture koja će omogućiti rasterećenije i sigurnije saobraćanje. Jedan od prvih u nizu projekata, čija će realizacija krenuti u narednim danima je izgradnja raskrsnice za naselje Orahovica.

- Nakon provedenih pripremnih aktivnosti, potpisanog ugovora i pribavljenih dozvola izvođač radova čim to vremenski uslovi budu dozvoljavali krenut će sa izgradnjom raskrsnice, odnosno treće trake za lijevo skretanje prema naselju Orahovica. koja je bila prijeko potrebna na ovom dijelu magistralnog puta M-17, radi sigurnosti učesnika u saobraćaju. Ovo je veoma bitan projekat čijom će realizacijom umnogome biti lakše i sigurnije saobraćati ovom dionicom, kako lokalnom stanovništvu tako i svima koji koriste magistralni put M-17, te izbjeći eventualne saobraćajne nezgode koje su se dešavale na tom dijelu puta - kazao je Nijaz Hadžikadunić, izvršni direktor za tehničke poslove JP Ceste Federacije BiH.

- Proširenje postojeće dionice puta podrazumijeva zemljane, betonske, asfalterske radove sa pripadajućom vertikalnom i horizontalnom signalizacijom, te osvjetljenjem raskrsnice. Planirano je da se radovi koje izvodi firma HP Investing završe u roku od 60 dana - naglasio je Hadžikadunić.

nazad na vrh

Partneri

Kategorije članaka

Linkovi