Nastavljen set mjera pomoći mladim ljudima u Konjicu kroz refundiranje dijela plaćenog poreza prilikom rješavanja stambenog pitanja

Nastavljen set mjera pomoći mladim ljudima u Konjicu kroz refundiranje dijela plaćenog poreza prilikom rješavanja stambenog pitanja

Provodeći mjere podrške usmjerene ka mladim ljudima danas je gradonačelnik Konjica Osman Ćatić potpisao ugovore sa 13 mladih Konjičana koji su kroz Javni poziv Grada Konjica ostvarili pravo na refundiranje dijela plaćenog poreza na promet nekretninama iz sredstava Budžeta Grada Konjica.

- Drago nam je da su mjere kojima nastojimo pomoći mladim ljudima prepoznate i da vlada veliki interes, posebno kada je riječ o mladim bračnim parovima. Ovo je treći set mjera koji se odnosi na rješavanje stambenog pitanja mladih i naša je intencija da nastavimo i u budućnosti, s ciljem da ostanu živjeti u Konjicu i Bosni i Hercegovini - kazao je gradonačelnik Ćatić, čestitajući korisnicima na rješavanju stambenog pitanja.

Dvadesettrogodišnji Armin Bubalo zahvalio se gradonačelniku Ćatiću i Gradskoj upravi na mjerama kojima mladim ljudima šalju jasnu poruku, podstičući ih da svoj život i zasnivanje porodice ostvaruju u rodnom gradu.

- Dok mnogi mladi ljudi svakodnevno odlaze iz naše zemlje, ovakva jedna podrška prilikom rješavanja stambenog pitanja i činjenica da neko misli na nas nam mnogo znači – kazala je Konjičanka Adnela Karkelja, koja je sa svojom porodicom nedavno kupila nekretninu.

- Mislim da druge općine i gradovi nemaju ovakve mjere, kakve mi u Konjicu imamo. Ovo nam daje dobru osnovu za dalje životne planove i zato sam zahvalan na pruženoj mogućnosti da lakše rješavamo stambeno pitanje - kazao je Anel Pervan, jedan od korisnika podrške.

nazad na vrh

Partneri

Kategorije članaka

Linkovi