Iskorak konjičke privrede zahvaljujući najvećoj privrednoj investiciji Japana u Bosnu i Hercegovinu

Iskorak konjičke privrede zahvaljujući najvećoj privrednoj investiciji Japana u Bosnu i Hercegovinu

Proširenje centra za proizvodnju konusnih valjaka za autoindustriju i željeznice u svijetu koji godinama uspješno djeluje u Konjicu, kroz nova ulaganja japanskih investitora korporacije TSUBAKI NAKASHIMA

Danas su u Konjicu svečano otvoreni novi proizvodni pogoni korporacije TSUBAKI NAKASHIMA, koja godinama uspješno djeluje u Konjicu i koja će zapošljavati više od 330 radnika. Ovom značajnom događaju za Grad Konjic i Bosnu i Hercegovinu prisustvovali su član predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić, ambasador Japana u Bosni i Hercegovini Kinefuchi Masami, predsjednik korporacije TSUBAKI NAKASHIMA, Koji Hirota, predstavnici menadžmenta kompanije, gradonačelnik Konjica, te brojni domaći privrednici i kupci ove kompanije koja je izvozno orjentisana.

- Ovaj događaj danas je velika stvar za cijelu Bosnu i Hercegovinu, jer sama investicija znači zapošljavanje novih radnika. Nadam se da će se dobar glas iz ove lokalne zajednice proširiti i vani i da će i druge japanske kompanije doći u Bosnu i Hercegovinu, u ovu, ali i druge lokalne zajednice. Zahvaljujem se gradonačelniku i Gradskoj upravi Konjic na profesionalnom odnosu prema investitoru. Mislim da je to dobar primjer i pokazatelj kako stvari u Bosni i Hercegovini na ekonomskom planu mogu ići brže, bolje i kvalitetnije i kako zapravo ova zemlja može biti i sretna i organizovana, kazao je član predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić.

- Širenje naše TN European Roller Operation zahtjevalo je ogromnu investiciju i veoma složeno upravljenje projektima, ali zahvaljući svima vama s ponosom smo sve završili prema planu. Vjerujemo da smo sada u dobroj poziciji da podržimo konkurentnost i mogućnosti rasta naših kupaca, te stoga također povećamo vrijednost naše kompanije. Radujemo se napredovanju s vama – kazao je predsjednik korporacije TSUBAKI NAKASHIMA Koji Horota.

- Ovo je veliki dan za Grad Konjic i Bosnu i Hercegovinu, zato se iskreno zahvaljujem korporaciji TSUBAKI NAKASHIMA za doprinos privrednom razvoju Konjica i Bosne i Hercegovine, kroz ovaj značajan poslovni potez proširenja proizvodnih kapaciteta. Konjic koji je decenijama bio centar metalske industrije, danas je centar za proizvodnju konusnih valjaka za autoindustriju i željeznice u svijetu,zahvaljujući korporaciji TN, poslovnim uspjesnima i kontinuiranom investiranju. Grad Konjic će uvijek biti tu za ovakve i slične projekte koji stvaraju mogućnosti za nova zapošljavanja i veći privredni razvoj - kazao je gradonačelnik Konjica Osman Ćatić, koji je poželio svima dobrodošlicu u Konjic, a investitoru poslovni uspjeh.

 - Uz povjerenje koje nam je dala Tsubaki Nakashima, mi danas slavimo najveći događaj u našoj historiji, a to je proširenje naše TN European Roller Operation. U prošloj godini naš tim je učetverostručio veličinu pogona po površini, utrostručio broj zaposlenih, upravljao transferom od 27 proizvodnih linija, uključujući svu pomoćnu opremu. Bilo je izazovno, požrtvovano, ali uspjeli smo zahvaljujući svim ljudima koji su ovdje i koji nisu ovdje, a koji nas podržavaju. Hvala svima - kazao je Zlatko Hadžimahović, direktor Tsubaki Nakashima u Konjicu, kompanije koja je 100 % izvozno orjentisana i koja ima kupce na svim kontinentima.

 

nazad na vrh

Partneri

Kategorije članaka

Linkovi