ČESTITKA U POVODU DANA ARMIJE REPUBLIKE BOSNE I HERCEGOVINE

ČESTITKA U POVODU DANA ARMIJE REPUBLIKE BOSNE I HERCEGOVINE

U povodu Dana Armije Republike Bosne i Hercegovine gradonačelnik Konjica Osman Ćatić i predsjednik Gradskog vijeća Konjic Kenan Greda uputili su čestitku u kojoj se navodi : 

"Poštovane porodice šehida i poginulih boraca, ratni vojni invalidi, pripadnici Armije Republike Bosne i Hercegovine, u povodu 15. aprila Dana Armije Republike Bosne i Hercegovine upućujemo vam iskrene čestitke, sa željom da sve ono što su hrabri i ponosni sinovi i kćeri naše domovine učinili tokom agresije braneći je, nikada ne zaboravimo, jer su zaslužni za našu slobodu i opstanak na ovim prostorima.

Svjesni činjenice da se jedino stalnim i kontinuiranim aktivnostima na obilježavanju ovako važnih datuma, možemo oduprijeti zaboravu, želimo da svako dijete, svaki mladi čovjek zna i uči o našoj historiji i svim preprekama koje su kroz historiju morali preći njeni stanovnici.

Kultura sjećanja, važnija je od mnogih drugih stvari koje se danas svakodnevno potenciraju i plasiraju u javnom prostoru kao bitne. Zbog svega navedenog pisana riječ i sjećanje imaju posebno značenje i značaj, zato raduje činjenica da još među nama ima onih vrijednih, predanih koji svojim radom na dokumentovanju historije doprinose da odbrana i najzaslužniji sinovi ove zemlje ne budu zaboravljeni.

Sretan dan Armije Republike Bosne i Hercegovine."

nazad na vrh

Partneri

Kategorije članaka

Linkovi