Privredna delegacija Japana posjetila Grad Konjic

Privredna delegacija Japana posjetila Grad Konjic

Zahvaljujući Ambasadi BiH u Japanu i  angažmanu ambasadora Siniše Berjana u posjeti Bosni i Hercegovini posljenjih dana boravila je japanska privredna delegacija, koju su činili ugledni privrednici, među kojima su Jasuo Nagai i Tokihiro Ikeda, koji su predloženi za počasne konzule Bosne i Hercegovine u Japanu.

Japanska privredna delegacija je nakon održanih sastanaka sa predstavnicima Agencije za promociju stranih investicija u BiH i Spoljotrgovinske komore BiH, posjetila i Grad Konjic, gdje se nakon posjete kompaniji Tsubaki Nakashima susrela i sa gradonačelnikom Konjica Osmanom Ćatićem.

Posjeta japanske privredne delegacije je rezultat održanog investicionog seminara, koji je Ambasada Bosne i Hercegovine u Japanu, u saradnji sa SGB / Samurai Business Guild/, privrednom asocijacijom iz Japana i uz podršku Agencije za promociju stranih investicija BiH, organizovala 22. januara 2023.godinine. Ovom događaju, koji je održan u prostorijama Donjeg doma japanskog parlamenta, prisustvovalo je više od 70 predstavnika japanskih kompanija iz različitih privrednih oblasti.

Tokom sastanka održanog u Konjicu gradonačelnik Ćatić je predstavio potencijale grada Konjica kada je riječ o mogućnostima stranih investiranja.

Ovom prilikom japanska privredna delegacija izrazila je zadovoljstvo zbog činjenice da je japanska firma Tsubaki Nakashima primjer dobre prakse poslovanja u Konjicu i odnosa lokalne zajednice prema kompanijama koje se šire i zapošljavaju veći broj ljudi.

-Konjic pruža velike mogućnosti za poslovne aktivnosti, gostoprimljivost koju smo osjetili u ovom gradu, jedna od prednosti prilikom investiranja, zato želimo ponovo doći u Konjic i Bosnu i Hercegovinu  kako bismo razmotrili sve mogućnosti za eventualne ulaganja u budućnosti na ovom području, koje je potentno za razvoj privrede - kazao je prilikom posjete Teru Shibaba, zahvaljujući se ambasadoru Siniši Berjanu i gradonačelniku Ćatiću na prijateljskom susretu i dočeku.

 

nazad na vrh

Partneri

Kategorije članaka

Linkovi