Pripreme za najveću smotru izviđača na Boračkom jezeru u julu naredne godine

Pripreme za najveću smotru izviđača na Boračkom jezeru u julu naredne godine

U okviru priprema za Smotru izviđača Federacije Bosne i Hercegovine, koja bi trebalo da se održi od 15.do 22. jula 2024.godine na Boračkom jezeru, danas su predstavnici Saveza izviđača Federacije Bosne i Hercegovine posjetili Konjic, gdje su se sastali sa gradonačelnikom Osmanom Ćatićem sa saradnicima i predstavnicima Odreda izviđača Neretva Konjic.

- Pripremamo se za jedan od najvećih izviđačkih događaja na Boračkom jezeru, koji će, kako je planirano, okupiti od 800 do 1000 izviđača iz Bosne i Hercegovine, regije i Evrope. U tim pripremnim aktivnostima očekujemo podršku Grada Konjica, jer planiramo napraviti smotru za pamćenje sa različitim aktivnostima. Oduševljeni smo prijemom i potvrdom gradonačelnika da će biti podrška ovom značajnom projektu za izviđačke organizacije iz Bosne i Hercegovine, na čemu se iskreno zahvaljujemo. Veliki je posao pred nama, ali mislimo da ćemo zajedničkim snagama uspjeti odgovoriti ovom izazovu - kazao je Nermin Zagorčić, predsjednik Saveza izviđača Federacije BiH, koji je podsjetio na uspješnu dugogodišnju saradnju sa gradonačelnikom Ćatićem i Odredom izviđača Neretva Konjic.

 - Smatramo da Konjic ima jednu od najuspješnijih izviđačkih organizacija, koja ima jaku upravu i od njih u ovom projektu očekujemo najveću pomoć - naglašava Zagorčić.

nazad na vrh

Partneri

Kategorije članaka

Linkovi