OBAVJEŠTENJE

OBAVJEŠTENJE

Grad Konjic obavještava građane da će u narednim danima započeti realizacija I faze projekta uspostave adresnog registra-izrada i ugradnja tabli sa kućnim brojevima i nazivima ulica.

Projekat se realizuje u saradnji sa Federalnom upravom za geodetske i imovinsko-pravne poslove i Upravom za za geodetske i imovinsko-pravne poslove HNK.

Postavljanje tabli i pločica i označavanje objekata kućnim brojevima na licu mjesta obavljat će preduzeće „Buljan ceste“d.o.o. Kreševo, sa kojim je Grad Konjic, putem postupka javnih nabavki zaključio ugovor o izvođenju radova.

U skladu sa odredbama člana 28. Zakona o načinu označavanja i evidentiranju naseljenih mjesta, ulica, trgova i kućnih brojeva („Službene novine HNK“ broj 7/13, 9/16) vlasnik, odnosno korisnik objekta, kao i vlasnik, odnosno korisnik građevinske parcele dužan je:

  1. a) omogućiti da se tabla ulice ili trga, odnosno tablica s kućnim brojem postavi na njegovom objektu, odnosno na njegovoj građevinskoj parceli;
  2. b) održavati čistom tablicu s kućnim brojem i brinuti se da kućni broj bude vidljiv i čitak;
  3. c) obavijestiti Službu za katastar, urbanizam i imovinsko-pravne poslove Grada Konjica o oštećenju ili uništenju tablice s kućnim brojem, u roku od 30 dana od dana nastanka oštećenja ili uništenja;
  4. d) dužan je, u cilju evidentiranja promjena, prijaviti Službi za katastar, urbanizam i imovinsko-pravne poslove Grada Konjica sve promjene koje se odnose na izgradnju novog, odnosno rušenje postojećeg objekta ili parceliranje, u roku od 30 dana od dana nastanka promjene.

Ovim putem se obavještavaju građani da troškove nabavke i postavljanje table s kućnim brojem snosi Grad Konjic, te se pozivaju da pruže maksimalnu saradnju.

nazad na vrh

Partneri

Kategorije članaka

Linkovi