Jačanje saradnja Gradske uprave Konjic i Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine

Jačanje saradnja Gradske uprave Konjic i Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine

U okviru aktivnosti koje su organizovane tokom održavanja Festivala hrane “Konjic Food fest 2023” gradonačelnik Konjica Osman Ćatić sastao se sa sekretarom Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Hamdom Tinjakom. S obzirom da je u djelokrugu Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne  Hercegovine između ostalog i poljoprivreda, tokom sastanka razgovarano je o modelima podrške i pomoći organizovanju sajmova kroz poticajna sredstva.

- Festival hrane tokom kojeg se predstavlja domaća proizvodnja je značajna manifestacija  ne samo za Konjic već  i šire, i rado se odazovem pozivu da budem u Konjicu u vrijeme njegovog održavanja. Svaka interakcija ljudi je bitna kako bi se upoznali sa specifičnostima nekog područja, u ovom slučaju Konjica, koji je ove godine jako aktivan na svim poljima, tu su brojne poljoprivredne, privredne, sportske i kulturne manifestacije, bilježe se značajni privredni pomaci i strana ulaganja, što je za svaku pohvalu. Čestitam gradonačelniku i Gradskoj upravi Konjic na tome. Nadam se da će Konjic u budućnosti koristiti naša poticajna sredstva za organizaciju sajmova - kazao je Hamdo Tinjak nakon održanog sastanka.

Zahvaljujući se sekretaru Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH na posjeti, gradonačelnik Ćatić je naglasio da je podrška sa viših nivoa vlasti izuzetno bitna za lokalne zajednice u smislu jačanja saradnje, podsjećajući pri tom da lokalne zajednice moraju aktivno raditi na pripremi za učešće u programima podrške, koje nadležna ministarstva pružaju.

nazad na vrh

Partneri

Kategorije članaka

Linkovi