Grad Konjic i Opština Anamur iz Republike Turkiye od danas njeguju veze gradova pobratima

Grad Konjic i Opština Anamur iz Republike Turkiye od danas njeguju veze gradova pobratima

U povodu obilježavanja Dana Republike Turkiye 29.oktobra gradonačelnik Konjica Osman Ćatić boravi u općini Anamur u oblasti Mersin u Republici Turkiye, gdje prisustvuje značajnim događajima organizovanim u tu čast.

U okviru obilježavanja Dana Republike Turkiye gradonačelnik Konjica Osman Ćatić i načelnik Opštine Anamur Hidayet Kilinç potpisali su Sporazum o bratimljenju Grada Konjica i Opštine Anamur.

- Izuzetna mi je čast biti dio obilježavanja Dana Republike Turkiye ovdje u opštini Anamur gdje potpisujući Sporazum o bratimljenju povezujemo naše lokalne zajednice na jednom višem nivou. Zajednička želja i namjera je jačanje ekonomskih, društvenih i kulturnih odnosa u duhu prijateljstva i povjerenja. Planirane akrivnosti, kojima ćemo se posvetiti kroz zajedničko djelovanje, odnose se na oblasti životne sredine, urbanog razvoja, razvoja poljoprivrede,obrazovanja, turizma kulture i sporta - kazao je gradonačelnik Ćatić, zahvaljujući se na gostoprimstvu.

 - Radujem se što ćemo uspostavljanjem veza kroz program “Grad-pobratim” imati mogućnost međusobno podijeliti svoja znanja i iskustva, na dobrobit stanovnika u našim zajednicama kazao je načelnik Opštine Anamur Hidayet Kilinç, ukazujući čast gradonačelniku Ćatiću da tokom svečanosti obilježavanja Dana Republike Turkiye najuspješnijim učenicima osnovnih škola u sportskim aktivnostima uruči medalje.

nazad na vrh

Partneri

Kategorije članaka

Linkovi