Azem Sadiki, načelnik Opštine Studeničani iz Republike Sjeverna Makedonije u posjeti Gradu Konjicu

Azem Sadiki, načelnik Opštine Studeničani iz Republike Sjeverna Makedonije u posjeti Gradu Konjicu

Danas u posjeti Gradu Konjicu boravi Azem Sadiki načelnik Opštine Studeničani iz Republike Sjeverna Makedonija. Današnja posjeta i susret sa gradonačelnikom Konjica Osmanom Ćatićem nastavak je saradnje koja je uspostavljena tokom posjete zajedničkoj pobratimljenoj Opštini Altinova u Republici Turskoj.

 -Iako sam u privatnoj posjeti Bosni i Hercegovini, želio sam posjetiti Grad Konjic i gradonačelnika Ćatića sa kojim njegujem prijateljske odnose. Opština Studeničani na čijem sam čelu ima mnogo sličnosti sa sredinama u Bosni i Hercegovini i moja je želja uspostaviti čvršću saradnju između Opštine Studeničani i Grada Konjica, koja će u budućnosti rezultirati i našim bratimljenjem, iz tog razloga želim uputiti poziv gradonačelniku Ćatiću da posjeti našu opštinu - kazao je načelnik Sadiki.

- Drago mi je da smo tokom posjete i sastanka imali priliku razmijeniti ideje i aktivnosti koje bismo mogli raditi u sklopu buduće saradnje. Cilj nam je da saradnju ozvaničnimo i kroz bratimljenje, koje bi moglo uslijediti u sklopu obilježavanja Dana grada Konjica – kazao je gradonačelnik Ćatić, koji je zahvaljujući se načelniku Opštine Studeničani na posjeti, izrazio nadu za uspješnom saradnjom na nivou zajednica.

 

nazad na vrh

Partneri

Kategorije članaka

Linkovi