U susret Danu dječije radosti, praznicima i školskom raspustu predprogramom pod nazivom “Karneval dječijih osmijeha” u Konjicu počela manifestacija “Zimski grad"

U susret Danu dječije radosti, praznicima i školskom raspustu predprogramom pod nazivom “Karneval dječijih osmijeha” u Konjicu počela manifestacija “Zimski grad"

Manifestacijom pod nazivom “Karneval dječijih osmijeha”, koja ove godine slavi 10 godina postojanja i koja je gradske ulice ispunila dječacima i djevojčicama i njihovim osmijesima, danas je u Konjicu počela manifestacija "Zimski grad".

Tokom ovogodišnjeg "Zimskog grada", koji se u organizaciji Ustanove Narodni univerzitet, Ustanove Sportska dvorana i Vijeća mladih Grada Konjica pod pokroviteljstvom Grada Konjica i Ministarstva turizma i zaštite okoliša HNK održava od 23.decembra 2023.godine do 15.januara 2024. godine Konjičani i gosti svih generacija imaće priliku uživati u bogatom programu, koji će zimske večeri i vrijeme školskog raspusta i praznika učiniti sadržajnijim i ljepšim.

Koncerti konjičkih muzičara,  nastupi mališana iz vrtića i škola, druženje sa Mravkom Travkom, glumcima Amaterskog pozorišta Neretva, organizivani izleti na planinu i rekreacija kroz plivanje, samo su neki od sadržaja koji očekuju posjetioce "Zimskog grada", za koje je ove godine obezbjeđen i besplatan prijevoz, kako bi mališani, ali i  odrasli, koji žive van gradskog središta, mogli uživati u zimi i zimskim zabavama i radostima.

"Karneval dječijih osmijeha" u organizaciji Udruženja volonteri i prijatelji konjičke regije slaveći jubilej ove godine okupio je veliki broj mališana koji su osim u defileu kroz grad, zabavi na malom trgu uživali i u takmičenju za najbolju i najmaštovitiju masku i novogodišnjim paketićima. Zadovoljna rezultatima desetogodišnjeg truda kako bi se djeci Konjica omogućilo kvalitetno druženje u povodu Dana dječije radosti, Elvira Ćosić, koordinatorica Karnevala zahvalila se svima na podršci i odzivu. 

- Ovogodišnji karneval je okupio oko 300 djece učesnika, što je  uz roditelje i organizatore rezultiralo velikim defileom kroz grad. Zaista je čarobno bilo gledati svu tu radnosnu masu djece u šarenim kostimima, koji uljepšavaju ovaj događaj i učine da cio grad stane, obrati pažnju na njih, da budu viđeni takvi kakvi jesu, maštoviti, u igri i veselju. Zahvaljujem se svima onima koji su na bilo koji način podržali ovogodišnji karneval, posebno Gradu Konjicu koji je isti uvrstio u program manifestacije Zimski Grad 2023/24.- kazala je Ćosić.

Na ovogodišnjem “Karnevalu dječijih osmijeha" najbolje maske za koje su  nagrađeni, imali su Nađa Jahić, Arian Macić i Ana Pranjić. Naredni sadržaj "Zimskog grada" je koncert Dade Macića koji će biti održan u ponedjeljak 25.decembra u 19 sati na trgu pored zgrade Gradske uprave Konjic.

 

 

 

nazad na vrh

Partneri

Kategorije članaka

Linkovi