Konjički osnovci u sklopu manifestacije „Zimski grad“u utorak uvečer izveli program „Snježna čarolija“

Konjički osnovci u sklopu manifestacije „Zimski grad“u utorak uvečer izveli program „Snježna čarolija“

Učenici osnovnih škola sa područja grada Konjica zajedničkim programom, koji je obilovao pjesmama, recitacijama, igrokazima, plesom, predstavili su svoje talente i na taj način Konjičanima uljepšali još jednu od večeri manifestacije „Zimski grad“. Program pod nazivom „Snježna čarolija“ brižno pripreman tokom nastavnih i vannastavnih aktivnosti u konjičkim osnovnim školama, oduševio je okupljenu publiku na malom trgu pored zgrade Gradske uprave, koja je učenike nagradila aplauzima.

-Ovo je divna prilika da se učenici zabave, druže međusobno i pokažu šta su to sve naučili pohađajući različite sekcije u svojim školama. Možemo biti ponosni na sve njih i njihove talente. Osmijesi i radost, koju su nam podarili večeras, govore nam da se i na ovaj način raduju skorom raspustu i danima kada će moću uživati u odmoru -  kazala je Munevera Tinjak, direktorica Druge osnovne škole Konjic.

- Sa zadovoljstvom prisustvujem manifestaciji „Zimski grad“, koja je sadržajna i koju su Konjičani svih generacija priredili sugrađanima, gostima, kao i Konjičanima koji žive van BiH, a ovih su dana u rodnom gradu. Raduje me da su ljudi oduševljeni, da uživaju u nastupima  naše djece i mladih. Razgovarao sam sa gostima Konjica i prijateljima iz dijaspore, i drago nam je da im možemo pružiti kvalitetne sadržaje, kakve imaju u gradovima u kojima žive. Cilj je da i ih motivišemo da dođu i sljedeće godine i budu dio programa, a ne da djeca dođu u sivilo i da ga tako doživljavaju. Vidim osmijeh na licu djece koja su za praznike i raspust stigli iz Austrije, da su sretni da u Konjicu mogu uživati u zabavnim sadržajima namjenjenim upravo njima - kazao je  gradonačelnik Konjica Osman Ćatić, koji je večer upotpunio druženjem sa najmlađim sugrađanima, prijateljima i učenicima Srednje škole Konjic, koji se obrazuju za zanimanje kuhar, a koji su tokom programa “Snježna čarolija” bili zaduženi za gastro ponudu.

Amir Zukić, koji duži niz godina živi u Austriji, podsjećajući da je i prošle godine pratio sadržaje manifestacije “Zimski grad”, kazao je kako je zadovoljan sadržajima koji su priređeni ove zime u Konjicu, jer nude zabavu za sve generacije u centru grada.

Konjičanka Dijana, kako je kazala, osim sadržajima manifestacije, oduševljena je i prazničnom dekoracijom grada, koja je ove godine za svaku pohvalu.- Slikala sam iz raznih uglova ulice grada kako izgledaju i slala slike sestri u Švedsku, baš sam ponosna i zadovoljna što nešto ovako imamo u našem gradu.

Manifestacija „Zimski grad“ održava se u organizaciji Ustanove Narodni univerzitet Konjic, Ustanove Sportska dvorana i Vijeća mladih Grada Konjica, pod pokroviteljstvom Grada Konjica i Ministarstva trgovine, turizma i zaštite okoliša HNK.

Naredni sadržaj manifestacije „Zimski grad“je program pod nazivom “Zimske radosti” tokom kojeg će se predstaviti mališani iz Dječijeg obdaništa „Zulejha Begeta“Konjic.

 

nazad na vrh

Partneri

Kategorije članaka

Linkovi