U četvrtak uvečer u Konjicu počeo Turnir mjesnih zajednica u malom fudbalu Konjic 2024 sa nagradnim fondom od 100.000 KM

U četvrtak uvečer u Konjicu počeo Turnir mjesnih zajednica u malom fudbalu Konjic 2024 sa nagradnim fondom od 100.000 KM

Ustanova sportska dvorana Konjic, pod pokroviteljstvom Grada Konjica i ove godine organizuje Turnir mjesnih zajednica u malom fudbalu Konjic 2024. godine. Turnir na kojem učestvuje 15 ekipa podjeljenih u četiri grupe, otvoren je u četvrtak uvečer simboličnim izvođenjem početnog udarca dvojice dječaka iz podmlatka  Fudbalskog kluba Igman i Fudbalskog kluba Klis  Klis, nakon čega su odigrani prvi susreti turnira.  

- Protekle godine organizovali smo prvi turnir mjesnih zajednica u malom fudbalu i to je zaista  bio  pun pogodak. Interes posjetilaca je premašio sva naša očekivanja. Sretni smo što ljubiteljima ove vrste zabave možemo  ponovo ponuditi sadržaj koji ih interesuje i koji će im ispuniti duge zimske večeri. Turnir organizovan na ovaj način  postaje svojevrsni lokalni brend, na što smo posebno ponosni - kazao je Adnan Elezović, direktor Ustanove Sportska dvorana, koji je zahvalio generalnom pokrovitelju Gradu Konjicu, koji kontinuirano prati i potpomaže ovaj i slične projekte koji privlače pažnju publike svih generacija.

Glavna nagrada turnira je 100.000,00 KM koju obezbjeđuje Grad Konjic. Riječ je o sredstvima koja će biti uložena u infrastrukturu pobjedničke mjesne zajednice, na prijedlog MZ i uz saglasnosti od Grada Konjica i nadležne službe.

nazad na vrh

Partneri

Kategorije članaka

Linkovi