Gradska uprava Konjic nastavlja proširivati paletu i kvalitet sportskih terena - Na zadovoljstvo kako školaraca tako i rekreativaca uskoro u Konjicu još jedno novo igralište

Gradska uprava  Konjic nastavlja proširivati paletu i kvalitet sportskih terena - Na zadovoljstvo kako školaraca tako i rekreativaca uskoro u Konjicu još jedno novo igralište

Ovih dana privode se kraju aktivnosti na izgradnji i uređenju još jednog dječijeg igrališta u Konjicu. Riječ je o igralištu, koje se u okviru kontinuiranih aktivnosti na uređenju sportske infrastrukture, radi pored  Druge osnovne škole.

- Grad Konjic nastoji kroz svoje djelovanje omogućiti što kvalitetnije uslove života kako za građane tako i za našu djecu. Želja nam je da djeca i mladi budu što više na sportskim terenima. U razgovorima koje smo u prethodnom periodu vodili sa direktoricom škole gospođom Tinjak, ukazano je na potrebu izgradnje i uređenja sportskog terena uz školsku zgradu, koji bi se koristio za časove tjelesnog i zdravstvenog odgoja, ali i slobodne aktivnosti učenika tokom odmora. Planom Budžeta predvidjeli smo sredstva za tu namjenu, aplicirali smo višim nivoima vlasti i dobili podršku Vlade Federacije Bosne i Hercegovine. Nakon toga se krenulo u realizaciju ovog projekta čiji je cilj jasan, da zaštitimo djecu da imaju više sigurnosti i da naravno što više budu na sportskom terenu - kazao je gradonačelnik Ćatić tokom posjete Drugoj osnovnoj školi Konjic.

- Hvala Gradskoj upravi i gradonačaleniku Ćatiću koji iz dana u dan rade na poboljšanju kvaliteta uslova odgojno obrazovnog procesa u školama. Prije par mjeseci smo završili rekonstrukciju krova, fasade i enterijera Područne škole Podorašac, zatim su postavljenje kamere, tako da su škola i igralište pokriveni kamerama. Sada se radi igralište pored  naše centralne škole, koje nam je zaista bio neophodno, jer  škola nema neko veliko dvorište, tako da će nam igralište poslužiti i za boravak djece prije nastave i izvođenje nastave tjelesnog odgoja u kvalitetnim uslovima za 702 učenika koliko ih pohađa školu - kazala je direktorica Druge osnovne škole Konjic Munevera Tinjak, naglašavajući da se planski radi i na poboljšanju uslova u područnim školama, Podorašac gdje se obrazuje 48 učenika, Bradina 38, te Spiljani i Džepi po 4 učenika.

Nakon što se završe radovi, koji su podrazumijevali izradu nove podloge, izradu tribina, postavljanje zaštitne ograde i mreža, te uređenje, učenici će moći koristiti novoizgrađeno igralište i plato sa ukupnom površinom oko 400 metara kvadratnih.

nazad na vrh

Partneri

Kategorije članaka

Linkovi