Grad Konjic će 18. i 19 aprila biti domaćin godišnje MS Community BiH konferencije, jednog od najznačajnijih IT događaja u BiH, koji osim IT profesionalaca i entuzijasta okuplja i značajan broj mladih učenika i studenata

Grad Konjic će 18. i 19 aprila biti domaćin godišnje MS Community BiH konferencije, jednog od najznačajnijih IT događaja u BiH, koji osim IT profesionalaca i entuzijasta okuplja i značajan broj mladih učenika i studenata

U Konjicu će u organizaciji Udruženja MSCommunity BiH uz pokroviteljstvo Grada Konjica 18. i 19. aprila biti održana 11. MS Community BiH konferencija, čiji je cilj podstaknuti inovativnost i kreativnost u IT zajednici, kreirajući prostor za intenzivnu razmjenu znanja i iskustava, pod sloganom “1inspare 1innovate”. Teme konferencije, koja će biti organizovana u Kongresnom centru Garden City su napredna digitalna transformacija, vještačka inteligencija, cyber sigurnost, specifična rješenja iz oblasti cloud infrastrukture, razvoja softvera i tehnologija za IoT. Konferencija se sastoji od 3 cjelodnevne radionice i 25 predavanja koja će održati vrhunski IT stručnjaci iz 9 različitih zemalja.

U toku su završne pripreme za ovaj događaj, u okviru kojih su predstavnici Udruženja Damir Dizdarević i Konjičanin Omar Kudović posjetili Konjic, gdje su se sastali sa gradonačelnikom Konjica Osmanom Ćatićem.

- Nama je izrazito drago što smo ove godine u Konjicu i ovo je prvi put nakon 10 godina održavanja da smo konferenciju pomjerili iz Sarajeva. Na prvom mjestu želim da se zahvalim gradonačelniku Grada Konjica, koji je prepoznao značaj ove konferencije i prihvatio da Grad Konjic bude pokrovitelj i time pomogao njeno održavanje. Ovo je jedan od najznačajnijih IT događaja u Bosni i Hercegovini koji okuplja stručnjake iz ove oblasti. Do sada imamo prijavljene predavače iz zemalja šire regije i veliki broj učesnika, posebno mladih koje okupljamo tu, i kojima kroz dva dana dajemo najznačajnije informacije o aktuelnim zbivanjima i tehnologijama iz ovog vrlo dinamičnog IT svijeta. Ove godine konferencija se po prvi put organizuje kao dvodnevni skup sa bogatim programom i sadržajima i iskreno se nadamo da je ovo početak jedne jako dobre saradnje između našeg Udruženja i Grada Konjica - kazao je Damir Dizdarević, predsjednik udruženja MS Community.

- Grad Konjic nastoji u skladu sa svojim mogućnostima pomoći svaki vid organizacije događaja koji se održavaju u našem gradu. Drago mi je da ćemo biti prisutni u punom kapacitetu u ovom programu. Naša želja jeste da što više programa ovakvog i sličnih sadržaja, održavaju u Konjicu, kao što smo nedavno imali Matematički kamp, gdje su i naša djeca iz Konjica mogla učestvovati. Nadamo se, kada je riječ o MS Community BiH konferenciji, da će značajan broj mladih prisustvovati konferenciji i naučiti nešto novo. Pozivam mlade da se prijave, da budu učesnici ove konferencije i da zajedno dođemo do određenih spoznaja i saznanja gde imaju priliku unaprijediti svoje formalno i neformalno obrazovanje. Zahvaljujući našim ljudima, koji su iz Konjica, koji kao odgovorne osobe na svojim radnim mjestima i u svojim branšama nastoje na neki način doprinijeti svom gradu, kroz koordinaciju s njima uspjeli smo jednu ovako značajnu konferenciju dovesti u naš grad. Ja im se ovim putem iskreno zahvaljujem na tome – naglasio je gradonačelnik Ćatić.

Svi zainteresovani se za prisustvo konferenciji mogu registrovati putem sajta: https://konferencija.mscommunity.ba

 

nazad na vrh

Partneri

Kategorije članaka

Linkovi