Čestitka za Dan Armije Republike Bosne i Hercegovine

Čestitka za Dan Armije Republike Bosne i Hercegovine
Gradonačelnik Konjica Osman Ćatić i predsjednik Gradskog vijeća Konjic Kenan Greda u povodu Dana Armije Republike Bosne i Hercegovine uputii su čestitku u kojoj se navodi:
 
U povodu 15. aprila Dana Armije Republike Bosne i Hercegovine porodicama šehida i poginulih boraca, ratnim vojnim invalidima i pripadnicima Armije Republike Bosne i Hercegovine upućujemo iskrene čestitke, sa željom da obilježavajući ovaj značajan datum iz naše novije historije nikada ne zaboravimo one koji su za našu i slobodu naše domovine Bosne i Hercegovine položili svoje živote.
Dokumentovanje historije, pisana svjedočanstva, kontinuirane aktivnosti kojima se njeguje kultura sjećanja, trajna je obaveza svih onih koji su bili učesnici odbrane tokom agresije, kako bi generacije koje dolaze bile upoznate sa herojskom borbom za slobodu Bosne i Hercegovine i opstanak svih nas na ovom prostoru.
Iz tog razloga još jednom čestitajući Dan Armije Republike Bosne i Hercegovine, čestitamo svim istinskim patriotama na trudu i energiji koje ulažu kako bi se Dan Armije Republike Bosne i Hercegovine obilježio na dostojanstven način.
nazad na vrh

Partneri

Kategorije članaka

Linkovi