U povodu Dana grada Konjica gradonačelnik Konjica Osman Ćatić upriličio prijem za nauspješnije studente sa područja Konjica kojima su uručene jednokratne novčane nagrade

U povodu Dana grada Konjica gradonačelnik Konjica Osman Ćatić upriličio prijem za nauspješnije studente sa područja Konjica kojima su uručene jednokratne novčane nagrade

U povodu Dana grada Konjica gradonačelnik Konjica Osman Ćatić sa saradnicima upriličio je prijem za studente dobitnike Rektorove, Dekanove nagrade, Zlatne značke Univerziteta  i studente sa prosjekom ocijena 9 i više i 4 i više.

- Drugu godinu zaredom Gradska uprava Konjic pruža podršku najuspješnijim studentima sa područja Konjica u vidu jednokatne novčane nagrade čime nagrađujemo njihov trud i zalaganje. Nastojimo da olakšamo, omogućimo bolje uslove za obrazovanje i prepoznamo one mlade ljude koji su se kroz svoje školovanje potrudili, da ih prije svega prepozna njihova akademska zajednica, tako što su postignutim rezultatima istakli u procesu obrazovanja. Uz stipendije, dobitnicima Rektorovih i Dekanovih nagrada, dobitnicima Zlatne značke Univerziteta i studentima sa prosjekom ocijena 9 i više i 4 i više, na osnovu raspisanih Javnih poziva dodjeljujemo jednokratnu podršku u iznosu od 1500 KM. Zadovoljstvo nam je da u povodu Dana grada Konjica možemo provesti ovakve aktivnosti i ukazati čast mladim uspješnim Konjičanima, koji se trude da budu među najboljim studentima na svojim fakultetima - kazao je gradonačelnik Ćatić, čestitajući studentima na ostvarenim rezultatima.

Šahinović Ena, studentica druge godine Mašinskog fakulteta u Mostaru, master studija i Dželilović Samra, studentica druge godine Akademije likovnih umjetnosti, Odsijek za produkt dizajn Univerziteta u Sarajevu, zahvalne za podršku koja su dobile  su kazale:

-Hvala Gradu Konjicu i gradonačelniku Ćatiću što podstiču  i nagrađuju  mlade i uspješne studente. Želimo da Konjic bude primjer i drugim gradonačelnicima, načelnicima i lokalnim zajednicama, kako da nagrađuju uspješne učenike i studente, jer je Konjic jedna od rijetkih lokalnih zajednica, koja na ovaj način pruža podršku uspješnim studentima i stumuliše ih da budu uspješni i u nastavku svog obrazovanja. Poručujemo mladima da se trude i uče, jer nagrada za uloženi trud u obrazovanje  uvijek dođe.

nazad na vrh

Partneri

Kategorije članaka

Linkovi