Gradonačelnik Konjica upriličio prijem za juniore i trenere Fudbalskog kluba Igman Konjic koji su osvojili titulu prvaka Omladinske lige Bosne i Hercegovine grupa Jug

Gradonačelnik Konjica upriličio prijem za juniore i trenere Fudbalskog kluba Igman Konjic  koji su osvojili titulu prvaka Omladinske lige Bosne i Hercegovine grupa Jug

U okviru “Dana grada Konjica” gradonačelnik Osman Ćatić u zgradi Gradske uprave ugostio je mlade konjičke fudbalere, juniore FK Igman, trenere Šefku Macića i Emira Čilića i šefa omladinskog pogona Amela Murtića.

 - Svaki uspjeh, a posebno kada je historijski poput ovog zavrijeđuje našu pažnju. Upriličili smo prijem za ove mlade momke i njihove trenere, želeći im iskazati poštovanje što nas bilježeći sportske uspjehe čine ponosnim. Čestititam igračima, trenerima i upravi Fudbalskog kluba Igman Konjic na osvajanju titule prvaka Omladinske lige  Bosne i Hercegovine grupa Jug. Gradska uprava Konjic nastojala je uložiti maksimalne napore u skladu sa svojim mogućnostima u unaprijeđenje uslova, kako bi sve uzrasne kategorije mogle  trenirati u što boljim i kvalitetnijim uslovima. S obzirom da im predstoji doigravanje za Premijer ligu  iskreno se nadam da će u tome i uspjeti. Želim im mnogo sreće -  kazao je gradonačelnik Ćatić. 

- Ovo je prvi put u historiji da juniori igraju baraž za Premijer ligu i ova podrška koju nam pružaju Gradska uprava na čelu sa gradonačelnikom i uprava Kluba nam je jako značajna i zahvalni smo na tome. S obzirom da sada imamo zaista izvanredne uslove za treniranje, a kako smo čuli najave da će se graditi još jedan teren, to će  značiti da ćemo u tom slučaju  imati idealne uslove za još kvalitetniji rad kazao je Šefko Macić trener FK Igman Konjic.

 Šef omladinskog pogona FK Igman Konjic, Amel Murtić koji je čestitao juniorskoj ekipi na postignutim rezulatima, govoreći o razigravanje za ulazak u Premijer ligu, koje se igra u subotu, kazao je kako se nada da će mladi fudbaleri i tu pokazati kvalitet i da će svi zajedno slaviti ulazak u Premijer ligu BIH.

 - Osjećaj je izvanredan, trenirali smo za ovo skoro svih 10 godina kroz omladinski pogon, veoma mi je drago što idemo u kvalifikacije. Bilo je dosta zahtjevno, dosta teških utakmica. Nije lahko biti prvi i iznijeti taj teret. Uspjeli smo i idemo dalje - naglasio je najbolji strijelac juniorske ekipe Igmana i lige Mirza Džumhur.

 - Hvala svima, hvala gradonačelniku što nas je primio i što prati naš rad, a mi ćemo se nadam se  odužiti ulaskom u Premijer ligu.  Svi se trudimo i dajemo zaista sve od sebe, a ono što nas raduje i što nam daje elan i volju  da budemo još uspješniji su bolji uslovi za treninge, koji se  stalno unaprijeđuju. To je podstrek ne samo nama već i generacijama iza nas- naglasio je Tarik Hondo, kapiten juniorske ekipe FK Igman Konjic.

nazad na vrh

Partneri

Kategorije članaka

Linkovi