Sastanak sa direktorima zdravstvenih ustanova

Sastanak sa direktorima zdravstvenih ustanova

Danas je načelnik Općine Konjic Osman Ćatić u svom kabinetu održao radni sastanak sa  direktoricom Doma Zdravlja Konjic Jasminkom Hrvačić i vršiocem dužnosti direktora Opće bolnice Konjic Dženanom Leparom. Ovom prilikom razgovarano je  o aktuelnoj problematici u zdravstvu na području konjičke općine, te je najavljeno skoro premještanje izolatorija iz prostorija Motela u prostor Opće bolnice Konjic, tj. otvaranje COVID odjeljenja.

- Osim aktuelnih problema koji prate ovu oblast, razgovarali smo danas o aktivnostima Vlade HNK kada je o  raspodijeli sredstva zdravstvenim ustanovama riječ, te ovom prilikom  izražavamo nezadovoljstvo  činjenicom da je Opća bolnica Konjic dobila samo 300 hiljada KM od tih planiranih sredstava. Smatramo da Hercegovačko-neretvanski kanton  treba posvetiti  veću pažnju, kako Konjicu, tako i Općoj bolnici, u ovom teškom vremenu pandemije koronavirusa- kazao je načelnik Ćatić.

-Direktorica Doma zdravlja Konjic Jasminka Hrvačić tokom sastanka navela je probleme  sa kojima se ova zdravstvena ustanova susreće,kao što su  nedostatak opreme i dezinfekcionih sredstava, izražavajući nadu da će se stanje promijeniti i da će u tom dijelu Općina Konjic pomoći Domu zdravlja.

- Vršilac dužnosti direktora Opće bolnice Konjic  Dženan Lepara naglasio je kako su u toku pripremni radovi na izmeštanju izolatorija, te da će do toga doći uskoro. Lepara je  pozvao građane da budu i dalje  odgovorni,drže distancu, nose maske i  na taj način zaštite svoje i zdravlje drugih.

Načelnik Ćatić sa saradnicima danas je  u pratnji direktora zdravstvenih ustanova obišao izolatorij u Motelu, Dom zdravlja Konjic kao i Opću bolnicu Konjic u kojoj će biti smješteno Covid odjeljenje.

nazad na vrh

Partneri

Kategorije članaka

Linkovi