NAČELNIK ĆATIĆ I PRIVREDNICI POTPISALI SPORAZUM O OTVARANJU OPĆINSKE ŠALTER SALE NA LOKALITETU POSLOVNE ZONE DONJE POLJE

NAČELNIK ĆATIĆ I PRIVREDNICI POTPISALI SPORAZUM O OTVARANJU  OPĆINSKE ŠALTER SALE NA LOKALITETU POSLOVNE ZONE DONJE POLJE

Načelnik Općine Konjic Osman Ćatić danas je potpisao Sporazum sa predsjednikom Udruženja poslodavaca Općine Konjic Jasminom Badžakom i direktorom Privrednog društva Igman Konjic Đahidom Muratbegovićem, kojim  je dogovoreno da se na lokalitetu poslovne zone Donje Polje uskoro otvori ispostava općinske šalter sale.

- Ovim nastojimo pomoći privrednim subjektima i njihovim zaposlenicima u budućnosti , omogućavajući  lakši protok i dobijanje  svih potrebnih dokumenta, kazao je načelnik Ćatić, najavljujući pomoć i podršku privredi u 2021.g. kroz realizaciju programa zapošljavanja, te obuku stručnih kadrova potrebnih konjičkoj privredi.

Jasmin Badžak, predsjednik Udruženja poslodavaca izrazio je zadovoljstvo zbog poduzetih aktivnosti koje će omogućiti organizovanje što lakšeg i boljeg poslovanja privrednih subjekata u poslovnoj zoni Donje Polje, naglašavajući  da upravo ovakvi koraci , svim privrednicima daju energiju i nadu da će lakše prebroditi ovu godinu, zajedno sa Općinom Konjic i partnerima, te postići  rezultate koji će omogućiti  sigurniju i bolju budućnost za sve.  

Direktor Privrednog društva Igman Konjic Đahid Muratbegović  kazao je kako je otvaranje  šalter  sale velika stvar za konjičku privredu, da će ona koristiti svima, jer će mnogi  administrativni procesi biti efikasniji i brži.

 Nakon potpisanog Sporazuma organizavan je i obilazak lokaliteta, na kojem će se nalaziti  šalter sala.

nazad na vrh

Partneri

Kategorije članaka

Linkovi