Načelnik Općine Konjic Osman Ćatić ovih dana posjetio stanovnike sela Bjelimići, Repovci i Studenčica

Načelnik Općine Konjic Osman Ćatić ovih dana posjetio stanovnike sela Bjelimići, Repovci i Studenčica

Načelnik Općine Konjic Osman Ćatić sa saradnicima ovih dana posjetio je stanovnike sela Bjelimići, Repovci i Studenčica, koji se bave stočarstvom. Načelnik Ćatić ovom je prilikom iskazao spremnost Općine Konjic i njenih službi da budu na usluzi svim stanovnicima, naročito u udaljenim planinskim selima, kojima tokom zimskih  mjeseci snijeg i snježne padavine zadaju velike probleme u svakodnevnim aktivnostima.

Irma Granulo, stanovnica Bjelimića koja se bavi stočarstvom i proizvodnjom sira zahvalila se  na posjeti, podršci i poduzetim aktivnostima kada je riječ o održavanju putnih komunikacija, te zaželjela  načelniku Ćatiću i Općini Konjic uspješan rad, što su učinili  i  Ismet Hrnjica  stanovnik Studenčice koji se bavi uzgojem ovaca  i Mujo Avdibegović, stočar iz sela Repovci.

            Mujo Avdibegović, načelnika Ćatića i saradnike upoznao je sa problemima koji stanovnici sela Repovci i mjesne zajednice Bradina imaju po pitanju redovnog elektrosnabdijevanja, nadajući se da  će ti problemi, koji  ih onemogućavaju da obavljaju redovne aktivnosti  na svojim farmama, uskoro biti riješeni.  

nazad na vrh

Partneri

Kategorije članaka

Linkovi