Premijer Federacije Fadil Novalić sa saradnicima posjetio Općinu Konjic

Premijer Federacije Fadil Novalić sa saradnicima posjetio Općinu Konjic

Premijer Federacije BiH  Fadil Novalić sa saradnicima danas je posjetio Općinu  Konjic i općinskog načelnika  Osmana Ćatića. Ovom prilikom razgovarano je  o aktuelnim temama koje su važne za lokalnu zajednicu, autoputu koji prolazi kroz područje općine Konjic i projektima Elektroprivrede koji su u planu.

Nermin Džindić, federalni ministar energije, rudarstva i industrije predstavio je projekat  vjetroparka “Bitovinja” na području općine Konjic, čija ukupna investicija iznosi između 150 i 170 miliona KM.

- Riječ je o projektu za koji su sva mjerenja i sve pripreme u prethodnom periodu urađene, to je  ekonomski projekat koji je jedan od naboljih u ovom dijelu Evrope i mi uskoro očekujemo Izvedbeni projekat, a nakon toga i gradnju - kazao je Džindić , najavljujući kako će se u narednom periodu nakon današnjih razgovora i sa predstavnicima privrednika iz Konjica, pristupiti  proširenju kapaciteta P.D. Igman,  Konjic, kao bi se mogli ispoštovati svi aktuelni, ali i predviđeni ugovori.

Adnan Terzić, direktor JP Autoceste FBiH naglasio je da će se u narednom periodu  posvetiti posebna pažnja sugestijama i zahtjevima Općine Konjic kada je riječ o projektovanju Koridora V c, koji prolazi kroz područje općine Konjic, najavljujući zajedničke aktivnosti sa lokalnom zajednicom u tom segmentu.

Načelnik Općine Konjic Osman Ćatić zahvalio se premijeru Novaliću, ministru i direktorima javnih preduzeća, koji su danas prisustvovali sastanku i raspravljali o bitnim pitanjima za stanovnike općine Konjic, iskazujući spremnost Općine Konjic i općinske administracije  da pruže  maksimalnu podršku pripremi i realizaciji pomenutih projekata.

nazad na vrh

Partneri

Kategorije članaka

Linkovi