Projekat zapošljavanja mladih (YEP) Inkubator poslovnih ideja u Konjicu

Projekat zapošljavanja mladih (YEP)  Inkubator poslovnih ideja u Konjicu

Danas su se predstavnici Investicijske fondacije Impakt Sarajevo u zgradi Općine Konjic sastali sa općinskim načelnikom Osmanom Ćatićem, gdje razgovarano o pokretanju YEP Inkubatora poslovnih ideja u Konjicu kroz Projekat  zapošljavanja mladih, koji se realizuje uz podršku Švicarske agencije za razvoj i saradnju (SDC).

         - Riječ je o projektu sveobuhvatne podrške  u osnivanju i održavanju biznisa za mlade ljude koji imaju poslovne ideje koje žele realizovati – kazala je Alma Suljović, direktorica Impact-a, naglašavajući da je ovo  dobra prilika za mlade da se educiraju kroz šestodnevnu obuku, kako bi u konačnici  mogli  sa svojim idejama aplicirati za bespovratna sredstva u iznosu od 5.000 KM, za što je predviđena i jednogodišnja mentorska podrška.

         Načelnik Općine Konjic Osman Ćatić izrazio je spremnost Općine Konjic da bude dio ovog projekta, koji se realizuje u 32 lokalne zajednice u BiH.

- U  toku  je izrada  Budžeta Općine Konjic za 2021.g. u okviru kojeg se planiraju i značajna sredstva za aktivnu politiku zapošljavanja s akcentom na zapošljavanje mladih - kazao je načelnik Ćatić, pozivajući  mlade da se uključe u pomenute aktivnosti, koje će biti realizovane u naredne dvije godine.

Nakon današnjeg sastanka uslijedit će aktivnosti koje bi trebalo da rezultiraju potpisivanjem sporazuma i realizacijom zajedničkim aktivnosti Općine Konjic i Investicijske fondacije Impact.

nazad na vrh

Partneri

Kategorije članaka

Linkovi