Vlada F BiH danas usvojila Inicijativu za donošenja Zakona o uspostavi Grada Konjic

Vlada F BiH danas  usvojila Inicijativu za donošenja Zakona o uspostavi Grada Konjic

 Vlada F BiH danas  usvojila Inicijativu za donošenja Zakona o uspostavi Grada Konjic, koju je podnijelo Općinsko Vijeće Konjic

Na današnjoj 256.sjednici Vlada F BiH usvojila je Inicijativu za donošenja Zakona o uspostava Grada Konjic, koju je podnijelo Općinsko Vijeće Konjic.

  • Sretni smo da je Vlada F BiH uvažila obrazloženje Općinskog vijeća Konjic, jer Općina Konjic ima preko 50 nacionalnih spomenika, ima baštinu na listi UNESCO i zaslužuje ovaj status—kazao je načelnik a Općine Konjic Osman Ćatić.
  • Želim da iskažem svoje zadovoljstvo i da čestitam sugrađanima. Sada slijedi procedura u Parlamentu F BiH i nadamo se da će se Odluka ubrzo naći na dnevnom redu, kako bismo krenuli u proceduru  izmjene naših akata, vezanih za ovu Odluku - naglasio je Ćatić, podsjećajući da status grada otvara vrata Općini Konjic prema međunarodnim fondovima i da prihvatanje inicijative  dolazi u pravo vrijeme, jer je u toku planiranje Budžeta Općine Konjic, u kojem će bitne stavka biti izrada Strategije razvoja turizma i aktivna politika zapošljavanja. 

Vijest da je prihvaćena inicijativa da Konjic dobije status Grada, Konjičani su dočekali sa radošću uz nadu da će to Konjicu i Konjičanima  donijeti mnoge pozitivne promjene .

 

 

nazad na vrh

Partneri

Kategorije članaka

Linkovi