Najmlađa selekcija FK Igman Konjic ugostila bh. reprezentativca, Konjičanina Smaila Prevljaka koji je sportsku karijeru počeo u ovom klubu

Najmlađa selekcija FK Igman Konjic ugostila bh. reprezentativca, Konjičanina  Smaila Prevljaka koji je sportsku karijeru počeo u ovom klubu

 

Fudbalski klub  Igman Konjic odnedavno ima formiranu U-11 ekipu, koja je na današnjem treningu ugostila bh. reprezentativca, Konjičanina Smaila Prevljaka.

          Ovom prilikom predsjednik FK Igman Đahid Muratbegović i načelnik Općine Konjic Osman Ćatić, Prevljaku su uručili dres FK Igman sa brojem 9, koji je ovaj proslavljeni konjički nogometaš, koji sada igra za belgijski Eupen, nekada nosio u  klubu.

-Želja nam je da ovi dječaci kojih danas u uzrastu od 5 do 11 godina  ima oko 50, budu u budućnosti naši novi Prevljaci, Hebibovići, kako bi Igman mogao imati u prvom sastavu više igrača iz Konjica, što danas nije slučaj - kazao je predsjednik FK Igman  Đahid Muratbegović.

 Smail Prevljak se zahvalio FK Igman na poklonu i prijemu, podsjećajući da je uvijek tu za svoj Konjic.

 –Drago mi je da je sve ovo izgrađeno kao poticaj mladim sportistima i nadam se da će djeca to znati iskoristiti – kazao je Prevljak nakon druženja sa konjičkim mališanima.

-Puno mi je srce kada vidim koliko djece trenira u  FK Igman i obradovan sam činjenicom da se na ovaj način gleda na budućnost kluba, odnosno da mu se  vraća njegov nekadašnji duh - kazao je načelnik Općine Konjic Osman Ćatić, koji je iskazao punu podršku FK Igman u svim dosadašnjim, ali i budućim aktivnostima.

          Danas su tokom ovog događaja bili sretni ne samo mladi fudbaleri, već i njihovi roditelji, koji su naglasili kako je sve to veliki poticaj djeci i njihovom zdravom odrastanju, kroz sport i druženje na svježem zraku.

 

nazad na vrh

Partneri

Kategorije članaka

Linkovi