Uručene nagrade za najuspješnije na takmičenju za srednjoškolce pod nazivom “ Tragovi opstanka”

Uručene nagrade za najuspješnije na takmičenju za srednjoškolce pod nazivom  “ Tragovi opstanka”

U povodu 15. aprila Dana ARBiH  Jedinstvena organizacija boraca Konjic i Mreža mladih Medžlisa Islamske zajednice Konjic, uz podršku Općine Konjic organizovali su   takmičenje za srednjoškolce pod nazivom “Tragovi opstanka” u poznavanju događaja i istorije iz perioda odbrane od agresije na BiH.

Najuspješniji na takmičenju  su učenici Maida Biber, Nedim Džajić i Emina Džajić kojima je danas u Općini Konjic načelnik Osman  Ćatić uručio novčane nagrade i poklone, te im čestitao.

 -Njegovanje kulture sjećanja na sve značajne  datume iz naše istorije je jako bitno, a vi ste svojim angažmanom i znanjem  pokazali da vas to interesuje i da želite da znate, iako nažalost nemate priliku o tome učiti tokom redovne nastave u školi. Raduje činjenica da su ove aktivnosti  inicirali mladi Konjičani. Pozivam vas da to njegujete i u budućnosti i prenosite znanje iz odbrambeno-oslobodilačkog rata - kazao je ovom prilikom načelnik Ćatić, naglašavajući kako je Općina Konjic planirala  sredstva  za štampanje Monografije o Konjicu u vrijeme odbrane od agresije.

Današnjem uručenju nagrada uz nagrađene srednjoškolce  prisustvovali su Omer Lavić,  predstavnik Jedinstvene organizacije boraca Konjic i Kerim Nuhanović, aktivista Mreže mladih koji su se zahvalili  Općini Konjic na podršci u ovim aktivnostima, te najavili kako će takmičenje biti provedeno i naredne godine, a u planu je i proširenje na kantonalni i federalni nivo.  

 

 

 

nazad na vrh

Partneri

Kategorije članaka

Linkovi