Potpisani Ugovori sa korisnicima donacija Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica

Potpisani Ugovori sa korisnicima donacija Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica

Danas je u kabinetu načelnika Općine Konjic upriličeno potpisivanje tripartitnog ugovora između Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica, Općine Konjic i korisnika koji su zadovoljili kriterije Javnog poziva za obnovu i rekonstrukciju ratom porušenih stambenih objekata iz 2019.godine sa  područja konjičke općine.  

Kriterije Javnog poziva zadovoljila su tri korisnika iz sela Kašići, Ribari i Kose, Vahidin Kašić, Salko Jazvin i Halil – Razija Ćišo, koji će dobiti  građevinski  materijal za obnovu stambenih  objekata, kroz program pomoći održivog povratka, koji će ugrađivati sami.

U ime Općine Konjic Ugovor je potpisao načelnik Općine Konjic Osman Ćatić, koji je korisnicima zaželio uspješnu realizaciju obnove kuća i povratak  na svoja imanja. Ugovor u ime Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica ranije je potpisao ministar Edin Ramić, a potpisivanju Ugovora u Konjicu u ime nadležnog ministarstva prisustvovala je stručna savjetnica Jasmina Đonlić. 

-Sretni smo što je došlo do realizacije ovog projekta i što ćemo moći zahvaljujući Federalnom ministarstvu raseljenih osoba i izbjeglica i Općini Konjic obnoviti kuću u Ribarima, gdje smo živjeli do 1991.g., jer  tome godinama težimo – kazao je Aziz Ćišo, sin Halila, koji nije dočekao obnovu porodične kuće.

 

nazad na vrh

Partneri

Kategorije članaka

Linkovi