Svečanim otvaranjem Evropskog finala omladinskog turnira Champions Trophy u Konjicu večeras počela manifestacija Dani Općine Konjic koja će trajati do 18.juna

Svečanim otvaranjem Evropskog finala omladinskog turnira Champions Trophy u Konjicu večeras počela manifestacija Dani Općine Konjic koja će trajati do 18.juna

U Konjicu je večeras u Garden City hotelu počelo prvo Evropsko finale omladinskog turnira Champions Trophy u organizaciji Balkan projekta, a uz podršku Općine Konjic i konjičkih privrednika. Riječ je sportskom događaju kojim je počela manifestacija Dani općine Konjic, koji je okupio 22 ekipe iz Bosne i Hercegovine Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Sjeverne Makedonije i Austrije.

Načelnik Osman Ćatić u ime grada i Općine Konjic poželio je dobrodošlicu  učesnicima takmičenja.

-Konjic je oduvijek bio poznat po dobrim sportistima, umjetnicima, uspješnim ljudima, privrednicima, kulturno- historijskom naslijeđu, a poznat je i  po gostoprimstvu, zato želim da se osjećate kao u svom gradu - kazao je Ćatić, koji je takmičarima poželio uspjeh, fer play igru, a organizatorima čestitao na manifestaciji koja je poklon gradu za rođendan.

Aleksander Rakowitz govoreći u ime organizatora  Balkan projekta zahvalio se svima koji su na bilo koji način pomogli da se ova lijepa sportska priča desi u Konjicu,  poručujući učesnicima da tokom takmičenja svi trebaju biti jedna velika fudbalska porodica u kojoj se svi uvažavaju.

Dvodnevno fudbalsko takmičenje za dječake do 10 godina  biće održano na stadionu Fudbalskog kluba Igman Konjic, koji je u proteklim danima posebno uređen za ovaj događaj.

Pobjednik prvog Evropskog finala osvojit će direktan plasman i besplatno učešće na Svjetskom finalu u Beču.

nazad na vrh

Partneri

Kategorije članaka

Linkovi