Svečanim prijemom za učenike generacije osnovnih škola i Srednje škole Konjic i nauspješnije učenike na kantonalnim i federalnim takmičenjima kod načelnika Općine Konjic, danas završena ovogodišnja manifestacija Dani Općine Konjic

Svečanim prijemom za učenike generacije osnovnih škola i Srednje škole Konjic i nauspješnije učenike na kantonalnim i federalnim takmičenjima kod načelnika Općine Konjic, danas završena ovogodišnja manifestacija Dani  Općine Konjic

Danas je u povodu Dana Općine Konjic načelnik Osman Ćatić upriličio svečani prijem za učenike generacije osnovnih škola i Srednje škole Konjic i nagrađene učenike na kantonalnim i federalnim takmičenjima i njihove mentore.

-Hvala vam što ste u proteklom periodu koristeći znanja stečena u školi, prezentirajući ih na  višim nivoima, kantonalnom i federalnom, na najbolji način predstavili sebe, školu i Općinu Konjic. Dane Općine Konjic posvetili smo upravo vama i želja nam je da iz godine u godinu imamo što više uspješnih mladih ljudi i što više kvaliteta kada je o obrazovanju riječ. Čestitam vam na vašim uspjesima i želim  da rezultate koje ste postizali do sada postižete i dalje - kazao je načelnik Ćatić obraćajući se ovom prilikom. Ćatić je najavio kako će Općina Konjic u budućnosti osim stipendiranja studenata, posebnu pažnju posvetiti i podršci srednjoškolskom obrazovanju, kroz stipendiranje zanata, opremanje kabineta i modernizaciju Srednje škole Konjic.  

U ime učenika generacije i uspješnih učenika na takmičenjima Općini Konjic i općinskom načelniku ovom prilikom se zahvalio Nedim Džajić učenik generacije Srednje škole Konjic. -Ovo je lijepa kruna našem obrazovanju i zaista sam sretan što uopće i postoji ovakva manifestacija  na kojoj vidimo da naša Općina vrednuje rezultate svojih učenika - kazao je Džajić.

Učenicima generacije  u školskoj 2020/2021.g. i najuspješnijim na kantonalnim i federalnim takmičenjima ovom prilikom načelnik Ćatić je uručio novčane nagrade i knjige.

Svečanosti koja je održana u sali Općinskog vijeća Konjic uz učenike su prisustvovali mentori i direktori obrazovnih ustanova.

nazad na vrh

Partneri

Kategorije članaka

Linkovi