Ministar poljoprivrede šumarstva i vodoprivrede HNK danas boravio u radnoj posjeti Općini Konjic

Ministar poljoprivrede šumarstva i vodoprivrede HNK danas boravio u radnoj posjeti Općini Konjic

Danas su u Konjicu  radni sastanak održali načelnik Općine Konjic Osman Ćatić i  ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva HNK Donko Jović. Tokom sastanka razgovarano je o lovstvu i dodjeli lovišta u zakup na području općine Konjic.

          -Riječ je o problematici koja je prisutna više godina i koju nastojimo da riješimo na način da budu zadovoljne sve strane i iz tog razloga treba učiniti dodatni napor kako bi se došlo do konačnog rješenja - kazao je nakon sastanka  ministar Jović.

          Ovom prilikom razgovarano je i o projektima koji se finansiraju iz sredstava vodnih naknada, te  donošenju Zakonu o šumama, o kojem se već duži niz godina vode polemike, kako bi i ta oblast bila uređena u skladu sa dugogodišnjim opravdanim zahtjevima Općine Konjic.

-Nadam se da će zajedničkim nastojanjima  navedene oblasti u narednom periodu biti definisane i usaglašene, kako bi se moglo pristupiti realizaciji novih razvojnih programa, kada je riječ o lovstvu, ali i zaštiti šumskog blaga  koje imamo – kazao je danas načelnik Osman Ćatić.

nazad na vrh

Partneri

Kategorije članaka

Linkovi