Sportska gimnastika ponovo aktivna u Konjicu, nakon 45 godina pauze

Sportska gimnastika ponovo aktivna u Konjicu, nakon 45 godina pauze

U okviru sportskih aktivnosti kojima je obilježen Dan Općine Konjic danas je u organizaciji Gimnastičkog kluba ”Zvjezdice” u Sportskoj dvorani Konjic održano prvo klupsko takmičenje “Zvjezdica kup “ na kojem je nastupilo 56 mladih Konjičanki.

Takmičenje je otvorio načelnik Općine Konjic Osman Ćatić koji je ovom prilikom čestitao i zahvalio se treneru i osnivaču Kluba Adnanu Džumhuru, na trudu i zalaganju, da Konjicu nakon 45 godina, vrati sportsku gimnastiku po kojoj je ovaj grad bio poznat.

- Sretan sam zbog činjenice da smo nakon osnivanja Gimnastičkog kluba “Zvjezdice” 2018.g.uspjeli okupiti veliki broj djevojčica koje su zavoljele gimanastiku, uspjeli nastupiti na više takmičenja u našoj zemlji i danas po prvi put organizovati klupsko takmičenje na kojem smo roditeljima i sugrađanima mogli prezentirati vještine koje su djevojčice uspješno savladale - kazao je trener Adnan Džumhur, koji je zahvalio Općini Konjic na podršci u radu, najavljujući u narednom periodu mogućnost treniranja gimnastike i za  zainteresirane dječake.

Stručni žiri na takmičenju činili su nekadašnji gimnastičari i sportski radnici iz Konjica, koji su vrednovali nastupe mladih gimnastičarki, koje su nastupile u 4 kategorije : kadetkinje, mlađe kadetkinje, juniorke i mlađe juniorke. Najuspješnijim na takmičenju načelnik Ćatić je uručio diplome i medalje, te poželio mnogo sreće na budućim takmičenjima. 

nazad na vrh

Partneri

Kategorije članaka

Linkovi