Ambasador Republike Sjeverne Makedonije u BiH Ekrem Ebibi posjetio Konjic

Ambasador Republike Sjeverne Makedonije u BiH Ekrem Ebibi posjetio Konjic

Danas je Općinu Konjic i općinskog načelnika posjetio ambasador Republike Sjeverne Makedonije u BiH Ekrem Ebibi. Tokom sastanka sa načelnikom Osmanom Ćatićem ambasador Ebibi razgovarao je o mogućnostima za uspostavljanje saradnje lokalnih zajednica iz Sjeverne Makedonije i Bosne i Hercegovine.

-Naša želja i namjera je da uspostavimo saradnju na privrednom nivou i uvežemo kompanije, a posebna mi je želja da bratimimo Općinu Konjic i Strugu iz Republike Sjeverne Makedonije, lokalne zajednice koje imaju mnogo zajedničkih karakteristika kada je riječ o prirodnim i kulturnim vrijednostima - kazao je ovom prilikom ambasador Ebibi, najavljujući uspostavljanje saradnje u budućnosti i na polju kulture, sporta, te drugim oblastima.

Načelnik Ćatić zahvalio se na posjeti i pozdravio ideju o bratimljenju Općine Konjic i grada Struga, za što će se u narednom periodu poduzeti i određeni administrativni koraci. Ćatić je ovom prilikom posebno izdvojio značaj privrednog uvezivanja navedenih jedinica lokalne samouprave, za što već postoji interes. 

Sastanku sa ambasadorom Republike Sjeverne Makedonije u BiH prisustvovao je i predsjednik Udruženja privrednika Općine Konjic Jasmin Badžak, koji je izrazio spremnost konjičkih privrednika za razvijanje poslovnih odnosa sa privrednicima iz Republike Sjeverne Makedonije.

 

nazad na vrh

Partneri

Kategorije članaka

Linkovi