Večeras u Konjicu počeo Festival glumca BiH, Festival otvorio načelnik Općine Osman Ćatić

Večeras u Konjicu počeo Festival glumca BiH, Festival otvorio načelnik Općine Osman Ćatić

„Dobro došli u Konjic na Festival glumca BiH. Kao domaćini smo već osmu godinu originalni na karti kulturih događaja Bosne i Hercegovine, jer jedino  Grad Konjic može s ponosom reći da je domaćin jedinog Festivala posvećenog isključivo glumicama i glumcima,najvažnijim činiocima jedne predstave. To posebno  cijeni i prepoznaje konjička publika.

Konjic ima velikane, Konjičane koji su svojim djelima već odavno ovaj grad učinili internacionalnim, a danas ovim projektom, njegovim bosanskohercegovačkim i regionalnim karakterom, želimo reći da smo grad otvoren za sve dobronamjerne ljude i takvi želimo i ostati.  Poštovane glumice i glumci koji stižete u naš grad iz najboljih teatarskih kuća: Dobro nam došli!“ – ovim riječima večeras je načelnik Općine Konjic Osman Ćatić otvorio Festival glumca BiH u Konjicu koji će od 30.08.do 07.10.2021.g. u organizaciji Narodnog univerziteta Konjic ugostiti 9 pozorišnih predstava. Pokrovitelji Festivala su Općina Konjic i PD Igman Konjic.

Direktor Narodnog univerziteta Konjic Benjamin Mušinović pozvao je konjičku publiku da uživa u teatarskim ostvarenjima poštujući epidemiološke mjere.

 - Festival glumca BiH  sa nestrpljenjem očekuju i glumci i posjetioci, a 8. sezona Festivala predstavlja 9 predstava iz 9 profesionalnih teatarskih kuća iz BiH kao i  off programe iz Beogarada , Zagreba i Novog Sada - kazao je Mušinović, naglašavajući kako će i ove godine konjička publika odlučiti ko će biti dobitnici nagrada, a da će zatvaranje pratiti muzički program u izvođenju Instituta za muziku, teatar i multimediju Sarajevo.  

Nakon večerašnjeg otvaranja Festivala članovi Sarajevskog ratnog teatra izveli su predstavu „Bullying colection“.

 

 

 

 

nazad na vrh

Partneri

Kategorije članaka

Linkovi